Önder Özcan: “Edirne makûs talihini bizimle yenecek”

0

  • Sizi tanıyabilirmiyiz, Ak Parti Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Önder Özcan kimdir?

Önder Özcan: 1971 yılında Domurcalı köyünde doğan bir Edirne çocuğudur. Yaklaşık 35 yıldır Ayşekadın’da Emlak Komisyonculuğu işiyle uğraşılmaktadır. İşi gereği, Edirne’nin bütün sokaklarını gezen, vatandaşın dertlerini bilen ve onlarla dertlenen, onlarla sevinen bir kişidir. 2004 yılından bu yana siyasetle uğraşan Önder Özcan, Ak Parti’den Edirne Belediye Başkanı Aday Adayı olmuştur. Dün olduğu gibi, bu gün ve yarın da bir Türk vatandaşı olarak, namus ve şerefine bağlı bir şekilde hizmet sunmayı amaçlamaktadır..

  • Ak Parti Edirne Belediye Başkan Aday Adayı olarak size göre Edirne’nin ne gibi sorunları var?

Önder Özcan: Edirne’nin en büyük sorunu; Şu anda Edirne’de konuşamayan, ya da perde arkasında konuşan, Belediyede kendi temsil edene karşı öz güvenini yitirmiş büyük bir kitle var. Edirne’nin kötü yönetimini, kendi makûs talihini yenmeye çalışan; yani, insanlar geçmişte verilen seçim şansını doğru kullanmadığı için şanssız bir dönem yaşıyorlar. Yani, işler yolunda gitmiyor ve kişiler talihsiz bir şekilde yoluna devam ediyor. Yani, böyle durumlar için kişiler makûs talihini yenmek için kurtarıcı arıyorlar.

Edirne de ki erkekler kahve gibi ortamlarda veya kadınlar çeşitli aktiviteler için toplandığı ortamlarda sorunlar üzerinde dertleşiyorlar. Ama bunu yüksek sesle söyleyemiyorlar. Maalesef Edirne Belediyesinde bir korku imparatorluğu kurulmuş. Edirne Balkanların başkenti özelliğinden çıkıp kasaba hayatına döngüsüne girmiş durumda. Ve bunu övünerek söyleyen bir Belediye Başkanı ile yönetiliyor.

  • Edirne Belediye Başkanı olursanız uygulamaya koyacağınız projeniz nelerdir?

Önder Özcan: Proje sunmak için ilk önce aday olman lazım. Ben aday adayıyım. Bulunduğum süreçte proje sunmak siyasi ahlakımla uyuşmuyor.

Kendi parti teşkilatımda benden başka aday adayları var. Genel merkezimizin vereceği görüşlerden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği karara göre kim Ak Partinin Edirne Belediye Başkan adayı gösterilirse gösterilsin bizim başımızın tacıdır.

Bu aday elbette Edirne’yi sokak sokak tanıyan, bilen, bir insan olacak. Her türlü soruna da vakıf, olan bir ekibimiz var.

Edirne kimsenin kalesi değildir. Geçmişte Rahmetli Cengiz Varnatopu bunu gösterdi. Birçok zihniyeti de yıktı. Kendi şahsımı da öyle görüyorum, yani yaşam tarzımla, parti ahlakımla hiç kimseyi ötekileştirmeden; Hiç kimseye kapıyı kapatmadan siyaset yapan bir anlayışa çizgimi bozmadan başarılara koşacak yapıya sahibiz. Partimiz kimi aday gösterirse projelerimizi ona sunacak, bizi aday gösterirse de arkadaşlarımızın projelerini de alacak hep birlikte detaylandırarak uygulamaya koyacağız.

Ama son nokta elbette ki siyasi büyüklerimizde.  


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et