Özel Eğitim Öğrencileri Avrupa’da Staj Deneyimi Yaşadı

0

Hacı Bektaşi Veli Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ve öğretmenleri, Çek Cumhuriyeti'nde mutfak stajı yaparken.

Romanya’da staj programı sırasında uygulamalı eğitim alan öğrencilerden bir görüntü.
  • İstanbul Sultangazi Hacı Bektaşi Veli Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri, Erasmus+ projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti ve Romanya’da 21 günlük staj programına katılarak hem mesleki hem de kültürel anlamda büyük kazanımlar elde ettiler.
  •  Hacı Bektaşi Veli Özel Eğitim Meslek Okulu, T.C. Dışişleri Bakanlığı – Avrupa Birliği Başkanlığı – Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen “Öğrencilerimize Engel Yok!, Avrupa Stajı ile İstihdama Katılıyorlar” isimli Erasmus+ projesini başarıyla tamamladı. Proje kapsamında Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanından seçilen 20 öğrenci, Çek Cumhuriyeti ve Romanya’da 21 günlük staj programına katıldı. Bu süreçte, öğrencilerine eşlik eden 8 öğretmen de projeye destek verdi.

Okul Müdürü Didem YILDIZ, projeyle ilgili olarak, “Öğrencilerimiz bu proje sayesinde mesleki açıdan çok önemli deneyimler kazandı ve büyük ilerlemeler kaydetti. Ayrıca farklı kültürlerle tanışarak tecrübe paylaşımı yaptılar. Projeye katılan her öğrenci, yurt dışındaki işletmeler tarafından sertifikalandırıldı. Bu proje, okulumuzun hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınırlığını artırarak büyük katkı sağladı,” dedi.

 

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin