Prof. Dr. Mümin Şahin: “Vatan; Ne Türkiye’dir Türklere, Ne Türkistan, Vatan; Büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan.”

0
  • Turan Devletleri Teşkilatı Marmara Bölgesi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Gültekin, Tekirdağ İl Başkanı İnş. Yüksek Mühendisi İlker Börekçi, Teşkilat Başkanı Yücel Bozkurt Fidancı, Başkan Yardımcısı Güngör Özcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Servet Çalışkan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Dr. Mümin Şahin’i ziyaretlerinde Turan’ı konuştular.

Prof. Dr. Mümin Şahin, Turan’ın ne demek olduğunun kamuoyuna çok iyi anlatılmasının gerektiğini, bu görevinde Turan Devletleri Teşkilatı gibi sivil toplum örgütlerinin olduğunu belirtirken, “Turan denince aklımıza ilk önce Dünyanın her yerinde yaşayan Türkler geliyorsa, devletin bölünmez bütünlüğü geliyorsa ve bin yıllardır var olan Türk ulus ve toplulukları geliyorsa, Mustafa Kemal Atatürk “Ne mutlu Türküm” sözleri geliyorsa, teşkilatınızda bulunan akademisyen arkadaşlarımızla bunu ayrıntıları ile topluma anlatmak sizlerin göreviniz. Ulvi görevinizi yerine getirirken Namık Kemal Üniversitesi olarak gerekli desteği vermeye hazırız.” dedi.

Prof. Şahin sözlerine devam ederken, “Devlet olabilmiş Türk Topluluklarının ve Devlet olma statüsüne erişememiş ama yaşadığı devlette Türklük dilini, örf ve adetlerini korumayı başarmış dünyada 350 milyon civarında yaşayan bu Türk kardeşlerimizin Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde yaşayanların birçok sorunları var. Bu sorunlara mutlaka zaman içinde çözüm bulunacaktır ama bu çözüm bizim güç birliğimiz sayesinde olacaktır. Onun için Türk Dünyasının aydınlarının, şöyle ya da böyle, resmi veya sivil toplum kuruluşu anlamında bir araya gelmeleri çok önemli. Sivil toplum ayaklarından olan teşkilatınızı kutluyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Ziya Gökalp ne diyor? “Vatan; Ne Türkiye’dir Türklere, Ne Türkistan, Vatan; Büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan.” Turan ideolojisi olarak Dünyada yaşayan bütün Türklerin aynı sınırlar içinde toplanması diye bir şey yoktur. Turan, Türk demektir, Türklerin yaşadığı yer demektir, bir manada Turan Dünya demektir. Bizim Turancılıkdan anladığımız coğrafi bir birlik, birliktelik, yani ülkelerin arasındaki sınırların kaldırılıp, tek bir devlet çatısı altında buluşabilmek değildir. Nerede bir Türk varsa onun yaşadığı yerde rahat ve huzur içerisinde hayatını sürdürmesini sağlamaktır. Bu anlamda göstereceğiniz çalışmalarda Allah yar ve yardımcınız olsun.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir