REYAP Hastanelerinde Yenidoğan Şebekesine Operasyon: 41 Kişi Gözaltında

0

Bu operasyon REYAP Hastanelerinde yürütülen bir soruşturmanın sonucunda gerçekleşti. Soruşturma, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek haksız kazanç sağlayan bir şebekeyi ortaya çıkardı.

  • Bu operasyon REYAP Hastanelerinde yürütülen bir soruşturmanın sonucunda gerçekleşti. Soruşturma, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek haksız kazanç sağlayan bir şebekeyi ortaya çıkardı.

İstanbul ve Tekirdağ’da yapılan operasyonla, 14 doktor ve 17 hemşire dahil olmak üzere toplam 41 kişi gözaltına alındı. Şebeke, bebekleri iyileşmiş olsalar dahi yoğun bakımda tutarak SGK’dan haksız ödemeler almakla suçlanıyor. Ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde 7/24 zorunlu doktor bulundurmak yerine doktorları kayıtlarda olmadıkları halde hastanedeymiş gibi göstermek gibi usulsüzlükler yapıldığı ortaya çıkarıldı.

REYAP Hastanesi yönetiminin, yenidoğan bölümünü Dr. Fırat Sarı’ya devrettiği ve bu operasyonun ardından sosyal medya hesaplarında paylaşımlarının silindiği de iddialar arasında yer alıyor.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et