Ruhsatsız arabalar Bulgaristan’dan geçebiliyor!…

0

  • Bulgaristan’da hükümeti tarafından çıkarılan yeni bir yasayla artık araç ruhsatı olmayan sürücülerin geçişlerine engel olunmayacak.

4 Temmuz’da uygulamaya konulan yeni kanunla, araç ruhsatı olmayan sürücülerin geçişine izin verilecek. Bu değişiklikle birlikte olası bir araç ruhsatı kaybetme ve unutma durumunda 5 Avro ödeyerek Bulgaristan’a giriş veya çıkış yapılabileceği anlamına geliyor.

Avrupa’dan sıla yoluna çıkan gurbetçiler, araç ruhsatı olmadığı zaman Bulgaristan’dan geçemiyordu. Yetkilileri sürücüleri geçtiğimiz yıllarda geri gönderiliyordu ya da çekicinin üzerinde Türkiye’ye girişine izin veriyordu.

Avrupa’dan Türkiye giderken gerekse Türkiye’den Avrupa’ya dönerken aracınızın ruhsatını kaybeden ya da evde unutan gurbetçi oluyordu.

Bu uygulamanın sadece Bulgaristan’ı kapsadığını ve diğer ülkelerden araç ruhsatı olmadan kesinlikle geçiş yapılamayacağını da belirtmek isteriz.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et