Saadet Partisi’nden Kantin Kart Müjdesi

0

  • Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük, sosyal adalet ve eşitliğin birlikte yaşamanın temel taşları olduğunu vurgulayarak, sosyal yardım sistemlerinin yetersizliği, adaletsiz gelir dağılımı, işsizlik ve yoksullukla mücadeledeki eksikliklerin toplumun karşı karşıya olduğu acil sorunlar olduğunu belirtti.

Karakütük, korunmasız kesimlere yönelik yetersiz sosyal destek mekanizmalarının özellikle ekonomik kriz dönemlerinde bireyleri daha da savunmasız hale getirdiğine dikkat çekti. Yoksulluk sınırının altında yaşayan ailelere, engellilere, yaşlılara ve çocuklara yönelik etkili sosyal yardım programlarının eksikliğinin sosyal huzursuzluğun ve eşitsizliğin artmasına neden olduğunu ifade etti.

Karakütük, örneğin ihtiyaç sahibi bir ailenin çocuğunun harçlık veremediği için okuduğu okulun kantininden diğer akranları gibi yiyecek ve içecek alamadığını belirterek, bu olumsuzluğu gidermek için kantin kart projesini vaat ettiklerini söyledi. İhtiyaç sahibi öğrencilerin kantin kartı ile okudukları okulun kantininden ihtiyaçlarını karşılayabileceğini ifade eden Karakütük, “Belediye başkanı olursam, tüm ihtiyaç sahibi ilk ve ortaöğretim öğrencilerine belediye olarak bu karttan vereceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir