Taksim’deki terör saldırısında yeni gelişme! 5 şüpheli Bulgaristan’da yakalandı

0

Taksim’deki terör saldırısında yeni gelişme! 5 şüpheli Bulgaristan’da yakalandı

·        İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili Bulgaristan’da düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheliler arasında terörist Bilal Hassan’ın yardımcısı Amran Abdulrami de bulunuyor. Terör saldırısıyla ilgili Türkiye’de de terörist Ahlam Albashır ile Bilal Hassan’a yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 8 kişi daha gözaltına alındı. Öte yandan İstiklal Caddesi’ne bırakılan patlayıcının olta ucuna takılan kurşunlar, çivi ve demir parçaları ile güçlendirdiği öğrenildi.

İstiklal Caddesi’nde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili 5’i Bulgaristan olmak üzere 13 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında teröristler Bilal Hassan ve Albashir’i Hatay sınırından geçirenlerle, kanlı eylem sonrası Bilal Hassan’ı Bulgaristan’a kaçıran göçmen kaçakçıları da var.

Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA’ya yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan verimli iş birliği sonucu, 3 Moldova vatandaşı ile 2 Arap kökenli şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan 3 gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan’a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol’ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan’ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami’nin de yer aldığı kaydedildi.

İSTİKLAL’DEKİ SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİSTLERİ TÜRKİYE’YE GEÇİREN 2 KİŞİ YAKALANDI
Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde Pazar günü meydana gelen patlamanın ardından devam edilen operasyonlar kapsamında teröristler Albashır ile Hassan’ı sınırdan geçirdikleri belirlenen 2 şüpheliyi daha tespit etti. Şüpheliler, polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. İl dışında yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir