Türkiye’de tamir edilen araçlardan 600 Euro alınacak

0

Türkiye’de tamir edilen araçlardan 600 Euro alınacak

  • Türkiye’ye yurt dışından tamir, bakım, onarım veya tadilat amacıyla gelen ve işlem işçilik gördükten sonra boş olarak çıkış yapan taşıtlardan ücret talep edilecek.

Yurt dışından Türkiye’ye getirilip tamir, bakım, onarım veya tadilat yaptırılan araçlara ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Geçici ve Yabancı Plakalı taşıtlardan alınacak geçiş ücretlerine ilişkin tebliğ no 68 in 8 inci maddesinin birinci fıkrasınasın sonuna aşağıdaki cümle eklendi:

“MADDE 8 – (1) Tamir, bakım, onarım, tadilat amacıyla veya geçici ithal kapsamında boş olarak ülkemize giriş yapan ve ihraç yükü alarak dolu çıkış yapan yabancı ülke taşıtları için 600 Euro veya karşılığı Türk Lirası ücret alınır. ( 2) (Değişik:RG-2/6/2017-30084) İnsani yardım malzemesi/yükü taşıyan veya kendisi insani yardım malzemesi olan yabancı plakalı taşıtlardan bu Tebliğin 4 üncü ve 5 inci maddelerinde belirtilen ücretler alınmaz. (3) (Ek:RG-21/2/2014-28920)Karayolu veya denizyoluyla ülkemiz sınır kapılarına gelen ve ülkemizden tescil plakalı bir taşıt üzerinde yük olarak transit geçişi sağlanacak geçici plakalı veya plakasız taşıtlardan 5 inci maddenin birinci fıkrasında belirtilen ücretler alınmaz. (4) (1) Bu Tebliğin uygulanmasına ilişkin olarak Ülkemizin taraf olduğu çok taraflı ve ikili anlaşmalar ve bu anlaşmalar çerçevesinde yapılan protokol hükümleri saklıdır. (5) (Ek:RG-2/6/2017-30084) Bu Tebliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükümleri yabancı ülkelerle mütekabiliyet esasına ve/veya varılacak mutabakata göre farklı uygulanabilir.”

Buna göre geçici ya da yabancı plakalı olup, tamir, bakım, onarım veya tadilat yapılan araçlara eğer 2000 Euro ve üzerinde masraf yapılmışsa ülkeden boş olarak ayrılırken ücret talep edilmeyecek. Ancak 2000 Euro ve altında masraf yapılmışsa 600 Euro veya Türk Lirası karşılığı geçiş ücreti araç sahibinden tahsil edilecek.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir