ÜLKE ÜLKE SILA YOLU REHBERİ: İŞTE SINIRLARDAKİ UYGULAMALAR

0

ÜLKE ÜLKE SILA YOLU REHBERİ: İŞTE SINIRLARDAKİ UYGULAMALAR

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, yurt dışında yaşayan ve tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen vatandaşların, sınır kapılarından daha rahat geçmeleri için uygulanan ‘Sıla Yolu Projesi’nin devam edeceğini açıkladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, yurt dışında yaşayan ve tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen vatandaşlar için güncel bilgileri ve rotaları paylaştı, vatandaşlara uyarı yaptı.

Kurum tarafından geçen yıl Türkiye’ye geliş-gidişlerde ortaya çıkan ihtiyaç ve sorunları gidermek için sınır ötesinde Sırbistan’daki gümrük kapılarında ve Türkiye’deki sınır kapılarında başlatılan ‘Sıla Yolu Projesi’nin bu yıl da devam edeceğini belirten Eren, koronavirüs nedeniyle tedbirlerin de göz ardı edilmeyeceğini vurguladı.

Eren, Türkiye’ye girişlerdeki nihai uygulamanın bu hafta netleşeceğini söyleyerek, ‘Yurt dışından gelen vatandaşlarımız ve mavi kartlılar şunu bilsin, tedbiri de elden bırakmayan, kısa zamanlarında memleket hasreti gidermeye gelen ‘Yurt dışı Türklerin’ buradaki vaktini kısmayacak bir uygulama olacak. Bilgilendirmeler ve yol boyunca çeşitli hizmetlerimizle yine yanınızdayız’ dedi.

YTB Başkanı Abdullah Eren’in paylaştığı, vatandaşların Türkiye’ye karayoluyla seyahatlerinde kullanabilecekleri ‘2 ROTA’ ise şu şekilde:

Rota 1:

Fransa/Belçika/Hollanda – Almanya-Avusturya-Macaristan-Sırbistan-Bulgaristan-Türkiye (Kapıkule) Edirne.

Rota 2:

Fransa/Belçika/Hollanda – Almanya-Avusturya-Slovenya-Hırvatistan-Sırbistan-Bulgaristan-Türkiye (Kapıkule) Edirne.

Uzun ve yorucu yolculuk sonrası mutlaka Edirne’ye giriş yaparak en az bir gece konakladıktan sonra yolunuza devam etmenizi öneriyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir