YUNANİSTAN’A GEÇEN MÜLTECİ ERKEKLER VE ÇOCUKLAR SEKS İŞÇİLİĞİ YAPMAK ZORUNDA KALIYOR

0

YUNANİSTAN’A GEÇEN MÜLTECİ ERKEKLER VE ÇOCUKLAR SEKS İŞÇİLİĞİ YAPMAK ZORUNDA KALIYOR

  • Suriye ve Afganistan’dan bir şekilde Yunanistan’a göç eden mülteciler, ülkelerindeki savaştan kaçarken, şimdi de Yunanistan’daki ekonomik kriz ile boğuşuyor.

Suriye ve Afganistan’dan Yunanistan’a göç eden mülteciler, ülkedeki ekonomik kriz ile mücadele etmek için seks işçiliği yapıyor. Kuzey Avrupa’ya göç etmek isterken, özellikle Atina’da sıkışan mültecilerin yaşamak için seks işçiliğine başvuruyorlar.

Atina’nın ünü Fylis caddesinde seks işçiliği yaptıklarını söyleyen bir mülteci, daha önceden piyasamız 30 Euro idi ama son zamanlarda ki göç dalgası ile piyasa ortalama 10 Euro karşılığında erkeklerle seks yapıyoruz. Yaşadıklarını anlatıyor:

”Mülteci kampından kaçtıktan sonra çok aç kaldım. Oradan tanıdığım bir arkadaşım para kazanmak için bir yol bildiğini söyledi ve beni bir parka götürdü. Daha önce erkeklerle ilişkiye girmişliğim vardı ama hiç yaşlı bir erkekle ilişki yaşamamıştım. Para kazanmalı ve yaşamalıydım, ilk ilişkimi yaşadığımda karşılığında 20 Euro kazandım. Burada yaşamak istiyorsanız ya seks işçisi olacaksın, ya da uyuşturucu satacaksın. Şu an mülteci kampından kaçan çoğu genç erkek bu şekilde hayatta kalıyor.”

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir