Ak Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba: “Sözümün eri, imzamın sahibiyim”

0

Sözümün eri, imzamın sahibiyim

Ak Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba: “Sözümün eri, imzamın sahibiyim”

Sözümün eri, imzamın sahibiyim
  • Sizi tanıyabilirmiyiz, Ak Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba kimdir?

Belgin İba: 1975 yılında Edirne‘de doğan, öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin beş çocuğundan biri olarak hayata başladım. Eğitim sürecimi Edirne’de tamamlayarak Trakya Üniversitesi Fizik Bölümü’nden mezun oldum. Mezuniyetim sonrasında 4 yıl boyunca öğretmenlik görevimi layığıyla yerine getirdim.

İş dünyasına adım atarken, öğretmenlik deneyimimi öne çıkararak, Edirne’nin kız öğrenci yurdu ihtiyacını karşılamak için Zeynep Kız Öğrenci Yurtları’nı açtık. Hala şehrimizde öğrencilere hizmet veren bu yurtların işletmesini sürdürmekteyim.

Ayrıca İba Ailesi olarak, Türk Eğitim Derneği’ne ait bir okulun Edirne’deki temsilcisi ve kurucusu olarak eğitim alanında da aktif rol aldık. Atatürk’ün liderliğindeki Cumhuriyetimizin eğitim alanındaki kuruluşlarına destek vermeye devam ediyoruz.

Eğitimin ömrün boyu süren bir süreç olduğuna inanarak, şu anda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nde ikinci lisans eğitimimi sürdürüyorum. Evli ve iki çocuk annesi olarak, aile değerlerine büyük önem veriyorum.

2009 yılından bu yana Edirne Belediye Meclis Üyesi olarak aktif siyasi hayatıma devam etmekteyim. Şehrimizin gelişimi ve ilerlemesi adına, Ak Parti Edirne İl Başkanlığı’nda görev adım. Edirne Halkının yoğun isteği üzerine Edirne Belediye Başkan Adayı oldum. Amacım, Edirne’mizi hak ettiği noktaya taşıyacak projeler üreterek tüm hemşehrilerimizi mutlu etmek ve kentimizi daha da ileriye taşımak. Bu hedef doğrultusunda Edirne Belediye Başkanlığı için aday oldum.

  • Sivil toplum kuruluşlarına bakış açınız nedir?

Belgin İba: Millet olarak ilerlemenin en önemli yollarından biri sivil toplum bilincidir. Bu nedenle Edirne’deki sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli iletişim halinde olmayı tercih ediyorum. Belediye Başkanlığı görevine geldiğimizde, STK’larla iş birliğimizi güçlendirecek ve koruyacak bir yaklaşım benimsemekteyim.

Aynı zamanda ben de iyi bir STK gönüllüsüyüm. Edirne Emekli Polisler Derneği’nin Onursal Başkanı, Edirne’de Barınan Yaşlıları Koruma ve İhtiyaçlarını Karşılama Derneği’nin ve engelli bireylerin hayata tutunmalarına destek olan Türkiye Beyazay Derneği’nin üyesiyim.

  • Atatürk ve Türk Milliyetçiliği konusundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Belgin İba: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her şeyden önce biz bugün bu topraklarda özgürce yaşayabiliyor ve var olabiliyorsak bunun nedeni olan isimdir.

Bir isim olmanın da ötesinde, ilkeleriyle, vizyonu ve gerek askeri gerek siyasi dehasıyla; Türkiye Cumhuriyeti’nin tartışmaya kapalı kurucusu ve önderidir.

Bizim bu konudaki hassasiyetimiz, O’nun ilke ve inkılaplarına olan bağlılığımız çok nettir.

Biz, Ulu Önder’in ilkelerini daima yaşatmak amacıyla çalışmaya ve Edirne’mizde Atatürk’ümüzün izini daima layık olduğu şekilde yaşatmaya adayız.

Bu nedenle de vizyon projelerimizden biri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evinin birebirini Edirne’mize kazandırmaktır.

Burada önemli olan bir yapı değil, Ulu Önder’in hatırasıdır; yeni nesillere de bu hatıranın en güzel ve duygulu şekilde aktarılmasıdır.

  • Seçim atmosferine girilmeden önce uzun bir süredir sizin faaliyetlerinizi takip ediyoruz. Yıllardır gerçekleştirdiğiniz pek çok vatandaş ve esnaf ziyaretini biliyoruz. Bu ziyaretler sırasında sizden en çok talep edilen çalışma nedir?

Belgin İba: Evet, bahsettiğiniz gibi Edirne‘de bugüne dek yeterince duyulamamış “sokağın sesi”ni duymak ve bu sese kulak vermeyi tercih ettik. Ben de Edirne’de yaşayan, aynı sokaklarda yürüyen ve aynı havayı soluyan bir vatandaş olarak; Edirne’mizdeki eksiklikleri birebir gözlemledim ve vatandaşlarımla tüm dertleri 5 yıl boyunca birebir paylaştım.

Maalesef bu yüzyılda hala konuşmaktan utandığımız bir altyapı ve su sorunumuz var. Çeşmelerimizden çamur akıyor, bazen sular günlerce kesiliyor; üstelik buna rağmen vatandaşlarımız çok yüksek su faturaları ödüyor. Biz söz verdik. 1 sene içinde Edirne’mizin su sorununu tamamıyla çözeceğiz. Temiz, kesintisiz ve ekonomik suyu vatandaşlarımızla buluşturacağız.

Yine hemşehrilerimin bir diğer sıkıntısı altyapı ve yollar… Bunun da sistemini çıkarttık, projelendirdik. İddiamız, 1 yıl içerisinde bu sorunu kökten çözmek.

Kent Meydanı, spor alanları, yeşil alanlar, değerli caddelerimiz, turizm gibi pek çok konuda da projelerimiz hazır. Annelerin, çalışan kadınlarımızın istekleri oldu. Kreşlerimizi projelendirdik. Gençlerimizin istekleri oldu, Spor Adamızı, mahalle sahalarımızı, yeşil alanlarımızı, ücretsiz internetimizi ve toplu taşıma indirimlerimizi projelendirdik. Eğitime dair ihtiyaçlarını işittik; sınavlara hazırlık için aktif rol oynayacak ücretsiz etüt merkezlerimizi projelendirdik.

Yaş almış büyüklerimizin, engelli bireylerimizin ve ailelerinin seslerine kulak verdik: Çınar Evlerimizi, Engelsiz Şehir projemizi gündeme aldık. Esnafımızla görüştük, turizmle ilgili projelerimizi şekillendirdik. STK’larımızla görüştük, hayvan dostlarımız için, Edirne’mizin çevresi, doğası için ekolojik projelerimizi hazırladık. Vatandaşımızın sesine kulak verdik, otopark, trafik ve toplu taşıma ile ilgili projeleri şekillendirdik.

Kısacası, tüm projelerimizi sokağın sesine kulak vererek hazırladık.

  • Belgin Hanım, Edirne sizi neden seçmeli? Siz Edirne’ye hangi projeleri vaat ediyorsunuz? Detaylıca projelerinizi duyabilir miyiz?
    Belgin İba:
    ..

Ben size başlıklar halinde tüm projelerimi aktarayım:

Söz verdiğim projeleri hayata geçirmek için 1 Nisan’da çalışmalara başlayacağız. Hükumetin de sağlayacağı destekle ile en kısa sürede hayata geçireceğimizi taahhüt ediyorum. “Sözümün eri, imzamın sahibiyim.”

Sözümün eri, imzamın sahibiyim

Saraçlar Caddesi

Saraçlar Caddemizin değişim projesinden başlayalım. Cadde boyunca tüm binalar, Edirne’mizin köklü tarihine ve dokusuna uygun bir görünüm kazanacak. Ayrıca, caddemize nostaljik bir tramvay ekleyerek hem kısa ulaşıma katkı sunacak hem de Saraçlara özel bir kimlik kazandırıyoruz. Saraçlardan ister yaya yolunda yürüyerek, isterseniz de nostaljik tramvayla, şehrimizin yeni kalbi olacak Kent Meydanı Projemize geçiyoruz.

Kent Meydanı

Bir şehrin kalbi o şehrin meydanıdır. Biz de 25 Kasım Stadyumu’nun olduğu bölgeye Edirne’mizin ihtiyaç duyduğu Kent Meydanımızı konumlandırıyoruz.

Modern, yenilikçi ve hepimizin buluşma noktası olacak bir meydan tasarladık. Dünya çapında turistleri ağırlayabilecek kadar güzel, şehrimizin gururu olacak bir proje hazırladık.

Dört ana proje kapsamında nehir kenarlarında rekreasyon yapacağız, çünkü kentin içerisinden geçen nehirler verimli kullanılmıyor.

Sözümün eri, imzamın sahibiyim

Nehir kenarları

Meriç ve Tunca nehirlerinin kenarlarını en güzel şekilde değerlendireceğiz.

Yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, çocuklar için oyun alanları, macera parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile sosyal tesisler yapıyoruz. Bizim hayalimiz nehir kenarlarımızı şehrimizin göz bebeği ve huzur bulduğumuz alanlar haline getirmek ve vatandaşımızın hizmetine sunmak.

Kaleiçi

Sözümün eri, imzamın sahibiyim

Kaleiçi’nin tarih kokan sokaklarını yeniden canlandırıyoruz.  Dar sokakları ve zamanla dokusunu yitirmiş binaları, geçmişimize yaraşır şekilde restore edildikten sonra tüm alt ve üst yapısını şehrimize yakışır şekilde yapıyoruz. Sokaklardaki tarihi konakları ihya ederek Kaleiçi’mizi âdeta bir açık hava müzesi haline getiriyoruz.

Pazar yerleri

Pazar yerleri Projesiyle yenilikçi bir anlayışla ‘Cuma Pazarı’ için yeni bir alan yapacağız.

Proje sayesinde esnaf ve vatandaşların yüzünün güleceğini dile getiren İba, pazarın kapalı alana kurulacağını ve haftanın 7 günü hizmet verecek.

Kadın girişimcilere de yer tahsis edeceğiz. Kente gelen tur otobüslerini girişimcilerle buluşturup üretime verilen desteği sürdürülebilir hale getireceğiz.

Pazarda ikinci elden antikaya kadar her gün hizmet sunacak satış noktalarının olacak. Cuma Pazarımıza ek olarak, yeni yerleşim yerinde ihtiyaç olduğunu tespit ettiğimiz bir pazar yerini de projelendirdik, halkımızın hizmetine sunuyoruz. Mevcut TOKİ Pazarını, hemşehrilerimizin istediği şekilde, kullanılabilir hale getiriyoruz.

Sözümün eri, imzamın sahibiyim

Kent Park

Herkesin yeşil kent beklentisi var. Kent Park Projesi hakkında da bilgi vermek istiyorum.

Dev bir kent parkı planladık. 110 bin metrekare alana inşa edeceğiz.

Parkın içerisinde açık-kapalı oturma alanları ile sosyal tesis, bisiklet yolları, konser ve etkinlikler için amfi tiyatrosu, çocuk oyun alanları, evcil hayvanlarımız için özel alanlar bulunduran modern ve yeşil bir kent parkını Edirne’ye kazandırıyoruz.

Spor Adası

“7’den 70’e tüm Edirne’mizi ilgilendiren, doğayla iç içe, pek çok spor dalını hem öğrenebileceğiniz hem de uygulayabileceğiniz dev Spor Adası planlıyoruz. Spor Adamızın içinde, Tenis kortlarından futbol, basketbol ve voleybol sahalarına, kay kay ve buz pateni pistinden güreş akademisine kadar birçok branş yer alacak. Belediyemizin uzman kadroları tarafından tüm branşlarda eğitimler veriyoruz. Amatör kulüplerimize de saha olanağı tanıyarak, artık kulüplerimizin yer arayışına son veriyoruz. Spor adasının içerisinde bir pehlivan akademisi de oluşturacak, başpehlivanlıkta şehrimizi iddialı hale getiriyoruz. Amatör spor kulüplerine tahsis edeceğimiz araçlarla deplasmanlardaki ulaşım masraflarını biz karşılayacağız. Ayrıca verilen nakdi yardımları 3 katına çıkarıp, malzeme ve ekipman desteği sağlıyoruz.

Edirne Spor

Edirne Spor’un üst liglere çıkması için destek veriyor, gelir getirici kaynaklar yaratarak bütçelerine katkı sağlıyoruz.

Yeni Stadyum Projesi yapım işine ivedilikle başlıyoruz.

Deplasman maçlarına gitmek isteyen taraftarlara da otobüs desteği sağlıyoruz.

Mahalle Parkları Projesi

Her bir mahallesini, her bir sokağını, ayrı ayrı çalışıp, Her mahallenin beklentisine ve dokusuna göre yeşil alan ve parklarımızı projelendirdik. Evinizden yürüme mesafesinde ulaşabileceğiniz yeni parkları şehrimize kazandırıyor, mevcut kullanılamayan ve bakımsız durumdaki park alanlarının da yenilemesini yapıyoruz.

Sözümün eri, imzamın sahibiyim

Altyapı – yol- su

Edirne’miz senelerdir altyapı ve yol problemi yaşıyor, vatandaş olarak tüm Edirne olarak bizler de bu sıkıntılara sabrediyoruz.

Kentin alt yapı, üst yapı sorununu 1 yıl içerisinde çözeceğiz, bunun yanı sıra engelsiz yollar ve kaldırımlar inşa edeceğiz, sokakları peyzajlarla güzelleştireceğiz.

Temiz su sıkıntısı hakkında da projelerimiz var. Benim ne yazık ki gündeme getirmekten hicap duyduğum ortak sorunumuz. Suya erişim bir insani hak ama biz Edirne’de su kesintisi yaşanmayan gün göremedik. Hep birlikte çok sıkıntılar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Çeşmelerimizden su yerine çamur aktı. Türkiye’nin, suyu en pahalı kullanan şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Yine çok açık ve net konuşuyorum. Edirne’yi kesintisiz, temiz ve ucuz suya kavuşturuyoruz.

Sözümün eri, imzamın sahibiyim

“Ulaşım sorunlarını çözüyoruz.”

Kentin ulaşım sıkıntısını iki başlıkta değerlendirmek daha doğru olacaktır.

Ulaşım projesiyle trafik yoğunluğunun azaltılması için uzmanlarla çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz.

“Battı-Çıktı projelerimizi, Olin, Hilly Hotel ve Erasta Kavşaklarında uyguluyoruz. Diğer tüm kavşaklarda ise Aselsan’ın geliştirdiği akıllı sinyalizasyon ve kamera sistemiyle kesintisiz trafik akışını sağlıyoruz.

İkinci konu ise toplu taşıma.

Vatandaşımızın, bekleme sürelerinden, ücret pahalılığından, toplu taşıma araçlarının bakımsızlığından ve mevcut dijital uygulamanın doğru bilgi vermemesinden dolayı şikayetlerini gündemimize aldık. Bu noktada, Dijital Uygulamanın bekleme süreleri ve araç takip sisteminin doğru ve gerçek bilgiyi vermesini sağlayacak şekilde revize edilmesini, tüm duraklara bekleme sürelerini gösteren ekranlar sağlayıp, doğru çalışmasını, araç bekleme sürelerinin yeniden revize edilip, vatandaşlarımızın beklememesini, güzergahı eksik olan noktalara yeni güzergâh planlaması yapılmasını planlıyoruz.

Araç ve Toplu Taşıma şoförlerinin belli standartlarla hizmet vermesini, ücretlerde aylık abonman seçeneğinin sisteme dahil edilmesini ve mevcut ücretler üzerinden yüzde 20 indirim yapılması ile vatandaşlarımızı memnun etmek istiyoruz.

Elektrikli Araç Sistemi

Vatandaşların belediye otobüsü beklentisinin de olduğunu biliyoruz ve bu yönde de çalışmalarımız var.

Tüm Türkiye’deki belediyelerin Aselsan aracılığı ile projelendirdiği 1 yıl ödemesiz, 7 yıl faizsiz taksitlendirdiği ve fosil yakıtlı araçlara göre beşte bir oranında daha az yakıt harcayan, hem de çevre dostu olan Elektrikli Araç Sistemine geçiyor, şehrimizin alt yapısını ve üst yapısını 1 yıl içerisinde çözüyoruz. Bunun yanı sıra, toplu taşıma hizmeti veren esnafımıza da, yaptığımız gerek 65 yaş üstü gerek tüm diğer indirimler nedeniyle destek sağlıyoruz.

Otopark ve Şehir Tuvaletleri Projesiyle kentin estetiğine ve yapısına uygun hem katlı hem de açık otoparklar planlayarak en önemli sorunlardan birine çözüm buluyoruz. Ziyarete gelen tur otobüsleri için özel otopark alanları projelendirerek hayata geçiriyoruz.

Şehrin çeşitli meydanlarında, parklar ve etkinlik alanlarında, en gerekli ihtiyaçlardan olan şehir tuvaletlerini yapıp, turistlerin ve vatandaşların hizmetine açıyoruz.

2 bin 22 Sosyal Konut

TOKİ desteğiyle 2 bin 22 adet sosyal konut yapıyoruz.

Yapı ömrünü tamamlamış binaların yerine daha güvenli, konforlu, sağlıklı binalara sahip olabilmek için yerinde kentsel dönüşümün önünü açacak gerekli planlamaları yaptık.

Sözümün eri, imzamın sahibiyim

Şehir Girişleri Projesi

Şehir Girişleri Projesiyle Edirne’ye giriş yolları üzerine iyileştirmeler yapacağız, gelen ziyaretçileri en iyi şekilde karşılıyoruz.

İstihdam Projesinin de detaylarını sizlerle paylaşıyorum:

Organize Sanayi, Serbest Bölge, Fuar ve Kongre Merkezi yapacağız. Şehrimiz istihdam yüzünden göç vermesin diye, Çevre Dostu Yüksek Teknolojili Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik Köyü ve Serbest Bölge projelerini planladık. Bu sayede 15 bin vatandaşımıza istihdam alanı açıyoruz. Ayrıca, Balkanların Cazibe merkezi olma yolunda planladığımız Fuar ve Kongre Merkezi projesini de hayata geçiriyoruz.

Tarım Akademisi

Tarım Akademisi Projesiyle tarım alanında teknolojiyi kullanarak geleceğim tarım modelini oluşturuyoruz.

Yerli tohum ve sertifikalı fidan yetiştiriciliği, tarım alanındaki mesleki eğitimler, dijital tarım teknolojileri konularına öncelik veriyoruz; çiftçilerimize düzenli gübre, fide ve tohum desteği sağlıyoruz.

Endemik bitkilerin korunması için çalışarak, botanik bahçeleri oluşturacak ve lavanta, ayçiçeği, çeltik gibi tarım ürünlerinin yetiştiriciliğini destekliyoruz.

Hayvan Dostları Projesi – CANBULANS

Hayvan Dostları Projesiyle yeni hayvan barınağı inşa ediyoruz. Yoğun bakım, müdahale ve tedavi odalarının yanı sıra kısırlaştırma sonrası iyileşme sürecini de en iyi şekilde üstleneceğimiz rehabilitasyon alanı da planladık. Veteriner sayımızı ve ekiplerimizi çoğaltarak, sokaktaki canlarımızı kısırlaştırarak hızla artan popülasyonun önüne geçiyoruz. Mama üretim tesisimizi hayata geçirip, sokaktaki ve barınakta misafir ettiğimiz hayvan dostlarımızı aç bırakmıyoruz. Can dostlarını kaybeden vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir hayvan mezarlığı açıyoruz. Tıbbi desteğe ihtiyaç duyan hayvanlarımız için, çağrı merkezi üzerinden hizmet verecek olan CANBULANS’larımızı hizmete alıyoruz.

Yeşil Enerji Projesi

Yeşil Enerji projesiyle sokak aydınlatmalarında ve belediyenin bünyesinde kullanılan elektriği güneş enerjisi santrallerinden karşılıyoruz.

Sıfır Atık Projesi

Sıfır Atık Projesi’nin etkin bir şekilde uygulanmasını istiyoruz, çevreye saygılı projeler ile geri dönüşümü eksiksiz uygulayacak birim kuruyoruz.

Her Mahalleye Kreş

Her Mahalleye Kreş Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Projenin detaylarına gelecek olursak “Yarınların umudu, çocuklarımız güven ve huzur içinde büyüsün diye her mahallemize bir kreş açıyoruz. Ailelerimize ekonomik olarak zorlanmadan, gözleri arkada kalmadan yavrularını emanet edecekleri bir yuva oluyoruz.”

Belediye Düğün Salonları

Gelen yoğun talepler doğrultusunda Ücretsiz Düğün Salonları Projesini hayata geçiriyoruz.

Düğün, merasim, kına, sünnet gibi organizasyonlar için salon ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımızın kullanabilecekleri ve salon ücreti ödemeyecekleri Belediye Düğün Salonlarını hizmete açıyoruz.

Kamp Alanları ve Tatil Projesi

Kamp Alanları ve Tatil Projesiyle vatandaşlar için konforlu alanlar oluşturuyoruz, Edirne’de her vatandaşımız konforlu, keyifli ve ekonomik bir tatil yapabilsin diye kamp merkezlerimizi planladık. Gerek orman kampı gerekse deniz kenarında, ailenizle gelip kalabileceğiniz bungalov evler, çadırlarınızı kurabileceğiniz, karavanlarınızla gelip hizmet alabileceğiniz kamp alanları yapıyoruz.

Taziye Evleri Projesi

Taziye Evleri Projesiyle ebediyete uğurlanan vatandaşların ailelerinin yanlarında oluyor, misafirlerini ağırlayabilecekleri taziye evleri açıyoruz.

Kadın Girişim ve Kooperatifleri Destek Projesi- Kadın Meclisi Projesi, Gençlik ve Bilim Merkezi Projesi ve İlk Ofisiniz Bizden Projesi

Kadın Girişim ve Kooperatifleri Destek Projesi, Kadın Meclisi Projesi, Gençlik ve Bilim Merkezi Projesi ve İlk Ofisiniz Bizden Projesinin detaylarını da paylaşayım, “Kadın girişimcileri ve kadın kooperatiflerinin, ürettikleri ürünlerin satışı, yer temini, markalaşma, pazarlama gibi konularda destekçisi oluyoruz. Şehrimizde yaşayan kadınlarımızın, kendileri ile alakalı ya da diğer tüm konularda kendi temsiliyetlerini sağlamaları için güçlü bir kadın meclisi kuruyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap veren bir Gençlik ve Bilim Merkezi kuruyoruz. Günümüz şartlarında en çok rağbet gören ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak adına önem arz eden Finansal okur yazarlık, tasarım, borsa, yazılım, kodlama, e-ticaret gibi konularda bilgi sahibi olacak. Gençlerimizi ekonomiye kazandırmak için, siz fikirlerinizi üretin, ilk ofisiniz bizden diyoruz. Mekan ve destek bizden, üretmek ve kazanmak gençlerimizden.”

Öğrenci dostu projeler

Öğrencilere yönelik projelerimiz var, Öğrencilere Toplu Taşımada yüzde 50 İndirim Projesiyle sevgili öğrencilerimizi ilgilendiren bir projemiz var. Toplu taşımada tüm öğrencilerimize yüzde 50 indirim imkânı getiriyoruz.

İlk Bursunuz Bizden Projesiyle Edirne’de yaşayan ailelerimizin üniversite eğitimine başlayan evlatlarına ilk burslarını biz veriyoruz. Böylece evladını üniversiteye gönderecek ailelerimize ekonomik destek sunmuş oluyoruz.

Ücretsiz İnternet projesiyle Şehrimizin tüm meydan, park, durak, toplu taşıma ve sosyal tesislerimizde tüm vatandaşlarımıza ücretsiz İnternet erişimi sağlıyoruz.

Gençlik Meclisi Projesiyle gençlerimizin, şehirdeki gelişmeler ile alakalı fikir ve söz sahibi olacağı, seslerini duyurabilecekleri Gençlik Meclisi’ni belediyemizde kuruyoruz.

Her Mahalleye Halı Saha Projesiyle her mahalleye çocuklarımızın gönlünce oynayabileceği halı sahalar yapıyoruz.

Okul Bahçeleri Projesi

Okul Bahçeleri Projesiyle birlikte öğrencilerin ders aralarında nefes alma, sosyalleşme, gönüllerince oynama imkânı sağlayan bahçelerin, nezih, temiz ve düzenli bir hâle getiriyoruz.

Belediye bünyesine Çocuk Meclisi kuruyor, şikâyet ve önerilerin hassasiyetle gözden geçiriyoruz.

Çocuk Kütüphanesi Projesi

Kurulacak kütüphaneyle çocuklarımızı eğlenerek öğrenmeye teşvik ediyoruz.

Okul Gezileriniz Bizden Projesi, Engelsiz Edirne Projesi, Çınarlarımıza Projeler, Emeklilerimize Destek Projesi ve STK Kampüsü Projesi

Okul Gezileriniz Bizden Projesi, Engelsiz Edirne Projesi, Çınarlarımıza Projeler, Emeklilerimize Destek Projesi ve STK Kampüsü Projesi hakkında detaylı bilgi vereyim, “Okullarımızın farklı şehir veya ülkelerdeki organizasyonlarını belediye olarak destekleyerek projelerine paydaş oluyoruz.

Her anlamda engelli bireyler için huzurla yaşanacak bir şehir projelendirdik. Yollar, ulaşım ve tüm şehircilik alanlarında engelleri aşıyoruz. Engelsiz Bakımevlerimizde, bakıma ihtiyaç duyan bireylere ve ailelerine destek olacak, onları topluma kazandırmak için özel projeler üretiyoruz.

Yaş almış büyüklerimiz için ‘Çınar Evleri’ yapıyoruz. Sosyal yaşama dahil olamayan, özellikle de çalışan ailelerin gündüz saatlerinde bakmakta güçlük çektiği yaşlılarımız, Çınar Evleri ile keyifli ve verimli zaman geçirecek.

Ayrıca, Kendi bakımlarını yapamayan veya yakınlarından destek alamayan yaşlılarımıza, evlerinde bakım hizmeti sağlayan bir Yaşlı Bakım programı oluşturuyoruz.

Sözümün eri, imzamın sahibiyim

İhtiyaç sahibi Emeklilerimize 2 bin 500 TL destek veriyoruz.

Şehrimizde sivil toplum kuruluşlarımızın sesine kulak verip, tüm STK’larımıza tek bir çatı altında çalışabilecekleri ofisler tahsis edeceğiz.

ETÜT Merkezleri Projesi

ETÜT Merkezleri Projesiyle Lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlık ve okullardaki süreçlere katkı sunacak takviye eğitimleri veriyoruz, Etüt merkezleri içinde aynı zamanda Kariyer Merkezleri ile gençlerin geleceğini planlarken uzman desteği alabilmelerine olanak tanıyoruz.

EMEK (Edirne Meslek Edindirme Kursları) Projesi

EMEK ( Edirne Meslek Edindirme Kursları) Projesi ile kendini geliştirmek, yepyeni meziyetlere sahip olmak isteyen vatandaşlar için kurslar açıyoruz, İstihdam ofisleriyle meslek kollarında iş bulma konusunda destek oluyoruz.

Sözümün eri, imzamın sahibiyim

(ESEM) Edirne Sanat Eğitim Merkezleri Projesi

ESEM Edirne Sanat Eğitim Merkezleri Projesiyle, Edirnelileri ESEM’lerde uzman eğitimcilerden, keman, piyano, gitar dersleri, Dans, bale, ritim, resim kurslarıyla buluşturuyoruz.

Turizm Projeleriyle Turizm Rotalarını geliştirip, Başta Kültür Yolu Festivali olmak üzere birçok festivale ev sahipliği yaparak marka değerimizi artırıyoruz,

Edirne Tanıtım Ofisleri kurarak şehrin ihtiyaç duyduğu turizm gelirini, Edirne’ye kazandırıyoruz.

Atatürk Evi Projesi

Ülkemizin kurucusu, ortak değerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evinin birebir aynısını Edirne’mize de inşa ediyor ve ziyarete açıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde nesillerin, onu daha yakından tanımaları için Atatürk Evi’mizde etkinlikler, organizasyonlar planlıyoruz.

Kırkpınar Projesi

Kırkpınar Projesi ile şehre gelen misafirlere Kırkpınar geleneğini, gösteri güreşleri ile izletiyoruz, Kırkpınar organizasyonunu sadece 3 güne değil, tüm yıla yaygın hale getiriyoruz.

Kültür Turları Projesi

Kültür Turları Projesiyle, Edirne Belediyesi olarak, diğer illere kültür turları düzenliyoruz.

Son Durak Şoför Bekleme alanları

Toplu Taşıma Araç Şoförlerinden gelen talepler doğrultusunda, Son Durak Şoför Bekleme alanlarını dinlenmek için uygun ve bakımlı bir halde hizmete sunuyoruz.

Otogar Yenileme Projesi

Otogar Yenileme Projesini hayata geçiriyoruz, Mevcut otogarın fiziki şartlarını şehre yakışacak şekilde en iyi şartlarda yeniliyoruz.

Muhtarlık Binaları Yenileme

Muhtarlık Yenileme Projesi ile Mahalle muhtarlık binaları modern ve konforlu hale getiriyoruz.

Taksi Durakları yenileme projesi

Taksici esnafların talep ettiği Taksi Durakları yenileme projesini hayata geçiriyor, tek tip ve konforlu Taksi Duraklarını esnaf la kavuşturuyoruz.

Taksici esnafımızın talep ettiği tek tip ve konforlu Taksi Durakları projemizi hayata geçiriyoruz.

Meyve Sebze Hal Yenileme Projesi

Meyve Sebze Hal Yenileme Projesiyle Bakımsız ve şartları yetersiz olan meyve-sebze halimizi yeniliyoruz.

Şeffaf Belediyecilik

Şeffaf Belediyecilik Projesi ile E-belediyecilik sistemini geliştirerek vatandaşlara, Online işlem kolaylığı, işlemlerin hızla tamamlanması ve en önemlisi şeffaflık getiriyoruz.

Mevcutta en çok şikâyet alan imar alanındaki yapı ruhsat sürecini kısaltıyoruz.

Sivrisinek Projesi

Sivrisinek Projesi ile doğru müdahale yapılarak kentteki sivrisinek sıkıntısını çözüyor, sinekleri larva döneminde etkisiz hale getiriyoruz.

  • Bu projeler, Edirne’nin birçok farklı alanını kapsayan kapsamlı ve geleceğe yönelik bir vizyonu temsil ediyor. ‘Sözümün eri, imzamın sahibiyim’ diyerek medeni cesaretinizi ortaya koyduğunuz için sizi tebrik ederiz. Başarılar dileriz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir