BİR SEVGİ DOKUNUŞU ENGELLİLER VE YAŞLILAR DERNEĞİ PROJELERİYLE ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

0

Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma ve Sosyalleşme Derneği Başkanı Üzeyir Polat

BİR SEVGİ DOKUNUŞU ENGELLİLER VE YAŞLILAR DERNEĞİ PROJELERİYLE ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma ve Sosyalleşme Derneği Başkanı Üzeyir Polat
  • Arnavutköy’de 2 yıldır hizmet veren Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma ve Sosyalleşme Derneği son olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi ile birlikte ortaklaşa yaptığı projeyle Eğitimde uygulamanın desteklenmesi ve daha nitelikli bir hale gelmesi için yeni bir projeye imza attı.

Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma ve Sosyalleşme Derneği toplumsal sorunlara kalıcı projeler üretip vatandaşlarımızın yaşamış oldukları sorunlara çözümler üretebilmek amacıyla yola çıkmış ve gerçekleştirdiği projelerle de adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

KARDEŞİM OZİ ÇİZGİ FİLM PROJESİ

Derneğin projeleri arasında Kardeşim Ozi Çizgi Film Projesi Uzun zamandır üzerinde bilimsel ve akademik olarak çalıştığı Down Sendromlu çocuklarımızın sosyal yaşam içerisinde, eğitimde yaşamış oldukları zorlukları insanlara duyurabilmek için her fırsata onların özel çocuklar olduğunu ısrarla savunan Sevgi Düzgün yazılı ve görsel basında “Down Sendromu Bir Hastalık Değildir’’ diyerek farkındalık yaratmıştır. Bu konuyla ilgili psikolojik, sosyolojik bilimsel ve akademik olarak yedi yıl üzerinde çalıştığı üniversitelerin ve vakıfların destekleriyle tamamladığı “dünyada bir ilk” olan down sendromlu animasyon çizgi film projesini TRT ailesiyle ortak bir çalışma gerçekleştirerek hayata geçirmiştir. Düzgün’ün bu projesi yazılı ve görsel basında ses getirmiş olup olup uluslararası ödül almaya hak kazandı.

BİR SEVGİ DOKUNUŞU OTİZM KONTROL MERKEZİ PROJESİ

Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma ve Sosyalleşme Derneği’nin çalışmaları arasında Bir Sevgi Dokunuşu Otizm Kontrol Merkezi Projesi de yer almaktadır. otizmin bilinen tedavi yöntemlerinden oldukça farklı çalışmalara imza atmış, onları hayata kazandırmış ve birçok otizmli bireyin hayatını bu anlamda aydınlatmaya yardımcı olmuştur.  Gerek sağlıklı bireylere gerek de zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlarımıza yapmış olduğu sayısız çalışmalarla olumlu anlamda farkındalık kazandırdı.

Düzgün, sağlıklı bilginin toplum üzerindeki önemine dikkat çekerek sadece çocukların değil; ev hanımlarımızın ve eşlerinin yaşamlarını kolaylaştırdığı kanaatindedir. Uzun zamandır yapmış olduğu bu çalışmaların gerek eğitim hayatında gerekse sağlık hayatında halkın doğru bilgi alma hakkını destekleyerek farkındalık oluşturmuştur. Bu bilgiler doğrultusunda gerek aile içi gerek toplumda var olan iletişimlerinin daha sağlıklı olmasını desteklemiştir. Dernek bu projeyi Arnavutköy Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirerek Arnavutköy’de de birçok aileye ulaştı.

Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma ve Sosyalleşme Derneği ayrıca Bir Sevgi Dokunuşu TV Çalışması ve Yaşam Evi Projesiyle Engellilere umut oldu.

POLAT: “YAŞLI VE ENGELLİLERİMİZİ DERNEĞİMİZE DAVET EDİYORUM”

Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma ve Sosyalleşme Derneği Başkanı Üzeyir Polat yaptığı açıklamada “Tüm yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı derneğimize davet ediyorum. Amacımız toplumsal olarak yaşadığımız sorunlara kalıcı çözümler üretmektir. Yaşlı ve engellilerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak içim projeler üretmekteyiz. Bu amaçla projelerimize destek olmak ve projelerimizin içinde yer almak için kendilerini derneğimize bekliyoruz.” dedi.

Dr. SEVGİ DÜZGÜN: “TOPLUMSAL KAYGILARIMIZA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”

Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma ve Sosyalleşme Derneği Başkan yardımcısı Dr. Sevgi Düzgün, toplumsal kaygılarımız olan yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza kalıcı çözümler üreterek onlara destek olmak istiyoruz” dedi. Düzgün “Başkanımızın da belirttiği üzere yaşlı ve engellilerimize ürettiğimiz projelerle destek olmaya çalışıyoruz. Ortak kaygılarımız olan yaşlı ve engellilerimize projeler üreterek hayatlarını daha da kolaylaştırma çabası içerisindeyiz. Derneğimiz 2 yıllık bir dernek ama evveliyatı çok öncelere dayanıyor. Daha önce projelendirdiğimiz down sendromlu çocuklarımız için Kardeşim Ozi Çizgi Film Projesiyle TRT ekranlarında yer aldık. Bir Sevgi Dokunuşu TV Çalışması ve Yaşam Evi Projesiyle Engellilere umut olduk. Biz bu çalışmalarımızın hepsini Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma ve Sosyalleşme Derneği çatısı altında topladık. Yaşlı ve engellilerimizi derneğimize ve projelerimize destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Yardımlaşma ve Sosyalleşme Derneği iletişim bilgileri

Adres: Nenehatun Mah. Fatih Caddesi No. 266 Arnavutköy/ İstanbul

Tel & Whatsapp: 0 554 197 25 47

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir