Bulgaristan`da Cumhurbaşkanı Hükümet Kurma Görevini Son Defa Teslim Etti..

0

Bulgaristan`da Cumhurbaşkanı Hükümet Kurma Görevini Son Defa Teslim Etti..

  • Cumhurbaşkanı Rumen Radev hükümet kurmak için üçüncü görev yetkisini “Bulgaristan için BSP” parlamento grubuna sundu.

Bu yetki 48. Halk Meclisi çerçevesinde olağan kabine kurmak için üçüncü ve son imkan olacak. Görüşme başında Cumhurbaşkanı Radev, asırlık partiyi seçmesinin sebebini: “BSP faali bir hükümet kurma şansına sahip, yıllar içinde siyasi sorumluluğunu kanıtlayan bir partidir” sözleriyle ifade etti.

Rumen Radev: “Güçlü siyasi cepheleşme ortamında BSP diyaloğu korudu, taviz vermeyi göze aldı, müzakere ve koalisyonlarda yer alabileceğini kanıtladı, politik muhalifleriyle yönetme becerisi bulunduğunu gösterdi” dedi. Radev: “BSP’nin güçlü sosyal politika ve Bulgaristan’da parlamentarizm anlayışı olağan bir kabine kurmasına yardımcı olur. Size başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı, doğum günü dolayısıyla Korneliya Ninova’yı büyük bir demet kırmızı gülle karşıladı. Ninova da Cumhurbaşkanı Radev’e kutuyla çikolata ikram etti.

Korneliya Ninova: “Bize duyduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederim. Durumun ciddiyetinin farkındayız, elimizden gelen çabayı olağan bir kabine kurmak için harcayacağız. Sakin, bilinçli ve uzlaşı arayışıyla hükümet kurma istişareleri yürüteceğimizi kanıtladık” dedi.

Erken genel seçimlerden üç buçuk ay sonra ve iki en büyük siyasi güç olan GERB-SDS ve “Prodaljavame promyanata” partilerinin hükümet kurmak için iki başarısız denemesinin ardından, parlamenter rulet bugün üçüncü ve son kez dönmüş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir