Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Berat Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

0

  • Ramazan ayının müjdeleyicisi olan bu mübarek gece vesilesiyle birlik ve beraberlik vurgusu yapan İba, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba,tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Ramazan-ı Şerifin habercisi olan Berat Kandili’ne ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren İba, Bu anlamlı gecelerde birlik ve beraberliğin üst seviyeye çıkarılması gerektiğine değindi.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarının dayanışma, yardımlaşma, merhamet hislerinin üst noktaya ulaştığı, insanlığın erdemlerinin ve güzelliklerinin ortaya çıktığı aylar olduğunu vurgulayan İba, “Üç aylar ve içerisinde bulunan mübarek gecelerden nasiplenmek, Yüce Rabbimizin hikmetiyle buluşma ve rızasını kazanma adına bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek gerekir. Rabbim birliğimizi daim etsin. Hayırlısı ile mübarek Ramazan ayına kavuşmayı nasip eylesin” dedi.

“Bu anlamlı gece ümitlerimizi tazelemek için büyük bir fırsattır”

Kandillerde semaya açılan ellerin geri çevrilmeyeceğine gönülden inandıklarını söyleyen İba, “Bu gece iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi manen planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Kırılan kalpleri onarmak için fırsat olan bu anlamlı gecenin birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini ve hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Edirneli hemşerilerimin ve İslam âleminin 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif´in müjdecisi ‘Berat Kandilini tebrik eder, şehrimizin, ülkemizin ve İslam Âleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını, yüce Mevla’dan niyaz ederim. Birlik, beraberlik, barış ve huzur dolu bir Ramazan ayına hep birlikte ulaşmayı diliyorum”  ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir