Edirne’nin tek yerlisi Papaz Çıkırık vefat etti

0

Edirne’nin tek yerlisi Papaz Çıkırık vefat etti

  • Edirne’de, Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi’nin papazı Aleksandır Çıkırık (62) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Edirne’de, Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi’nin papazı Aleksandır Çıkırık (62) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Barutluk Mahallesi’ndeki tarihi Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi’nin papazı Aleksandır Çıkırık, dün gece evinde fenalaştı. Çağırılan ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan, yapılan muayenesinde kalp krizi geçirdiği belirlenen Çıkırık, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Evli ve 2 çocuk babası Aleksandır Çıkırık, 2003 yılından beri görev yaptığı Sveti Georgi Kilisesi’nde pazar günü düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Aleksandır Çıkırık, görev yaptığı kilisede Bulgaristan ve Yunanistan’dan önemli siyasetçi ve din adamlarının katılımıyla çok sayıda ayin düzenlemişti.

Çıkırık, geçen ay Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından düzenlenen törenle seçkin kültür, bilim adamı ve eğitimciler için verilen 1’inci derece ‘Sv.Sv. Kiril ve Metodiy’ nişanıyla ödüllendirilmişti.

Edirne’de yaşayan her bireyin soyu araştırıldığında belki yüz yıllar önce Edirne’ye göç etmiş bir aileye dayanıyor. Papaz Aleksandır Çıkırık’ın soyunun doğum yeri Edirne idi. Türk vatandaşı olan Çıkırık Edirne aşığı idi. Yakınlarına ve sevenlerine sabır dileriz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir