RAMAZAN’IN HER GELİŞİ DÜĞÜN-BAYRAM OLUR MÜMİN YÜREKLERDE

0

RAMAZAN’IN HER GELİŞİ DÜĞÜN-BAYRAM OLUR MÜMİN YÜREKLERDE

  • Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Ramazan ayı münasebetiyle yaptığı açıklamada “Onbir ayın sultanı, rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı Ramazan-ı Şerif’in bir kez daha hayatımıza, kuşatıcı ve hayat verici taraflarıyla giriyor olmasının haz ve sevincini yaşıyoruz.”

Abdülhamit İriş açıklamasında:

Ramazan… Her gelişinde sanki ilk kez geliyormuş gibi, heyecan ve sevinciyle girer müminlerin hayatına. Sevincimize de üzüntümüze de ortak olmak için ve bizi yeni baştan Kuran’la onarmak için gelir. Kırmak için değil inşa etmek için, dağıtmak için değil dağılanı toplamak için, düşeni kaldırmak, üzüleni sevindirmek için. Yetim başı okşayan müşfik bir el gibi gelir Ramazan. Her gelişi düğün, bayram olur mümin yüreklerde. Dünyevileşmenin girdabında öz benliğini yitirip, yalnızlaşan insana dostu hatırlatır, paylaşmayı öğretir.

Küresel krizlerden bunalan, yorulan, daralan ve dağılan insanı toplamak Ramazana düşer. İçerisinde sayısız nimetlerin bulunduğu manevi bir gök sofrası sunmak için gelir. Ramazan, sahurda soframızın bereketi, vücudumuzun şifası, paslanan gönüllerimizin cilası ve dualarımızın makbuliyet zamanı olur. İftar vakti ise oruçlu mümin için yüce dostla buluşma anıdır. Ellerin semaya, gönüllerin yüce yaratıcıya açıldığı ve gönülden dile düşen duaların Allah’a aracısız ulaştığı müstesna bir zamandır o an. Kulların ulviliğin zirvelerine erdiği bir anda, ezanla gelen yeni bir vuslat yeni bir başlangıç olur yarınlar için. Oruçlu olmak dünü, bugünü, yarını ve ötekini hep birlikte yaşamaktır. Bir yudum suya, bir lokma ekmeğe hasret insanların halleriyle hemhal olmak ve onları sofralarımıza ortak etmek, dualarımızın arasına katmak ve verilen sonsuz nimetlerin şükrünü hem kavli hem de fiili olarak eda edebilmek için büyük bir ikramdır.

Ahiretimizin bayrama dönüşebilmesi için dünya hayatının hep bir Ramazan ayı bilinç ve titizliğinde yaşanması gerektiğini asla unutmamalıyız. Bu temennilerle, başta Edirne halkımızın, ülkemizin ve bütün Müslümanların, Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ederken, huzur, barış ve bereket getirmesini Cenab ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir