• ‘Hep Birlikte Edirne’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, projelerini vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyor.

Edirne’nin dertlerine derman olacak projelerle gelen Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İba, ziyaretleri sırasında projeler hakkında vatandaşlara bilgi veriyor.

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, programı kapsamında ilk olarak Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Tunca ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Tunca ve üyelerle görüşen İba, “Yetiştiricilerimizin beklentilerini ve önerilerini görüştük. Değerli fikirleri, nazik karşılamaları için teşekkür ediyorum. Desteklerimiz daim olacak” dedi.

Ziyaretlerine devam eden İba, Murat Yapı Tekstil A.Ş. Genel Müdürü Sedat Dertli ve firma personeli ile bir araya geldi. Başka adayı İba, samimiyetleri ve destekleri için firma müdürü Sedat Dertli ve firma personeline teşekkür etti.

EDİRNE’YE SPOR ADASI”

Saraçhane Futbol Sahası’nda final müsabakaları gerçekleşen “Kadınlar Sınırları Aşıyor” Futbol Turnuvası etkinliğine katılan Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, Kuzey Makedonya’dan Edirne’ye gelen ZFK Pobeda Valandova ve Karaağaç Arda Spor Kulübünün yarı final maçının başlama vuruşunu gerçekleştirdi.

‘Spor Adası Projesi’ hakkında bilgi veren İba, “7’den 70’e tüm Edirne’mizi ilgilendiren, doğayla iç içe, pek çok spor dalını hem öğrenebileceğiniz hem de uygulayabileceğiniz dev Spor Adası planlıyoruz. Spor Adamızın içinde, Tenis kortlarından futbol, basketbol ve voleybol sahalarına, kay kay ve buz pateni pistinden güreş akademisine kadar birçok branş yer alacak. Belediyemizin uzman kadroları tarafından tüm branşlarda eğitimler veriyoruz” dedi.

Maç sırasında bir de penaltı vuruşu gerçekleştiren İba, “Bu vesileyle tüm kadın sporcularımıza başarılar diledik ve Dünya Kadınlar Günlerini tebrik ettik. Kadın isterse, dünyayı değiştirir” dedi.

“KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ, KADINLARIN SESİNİN DUYULDUĞU BİR EDİRNE İÇİN ÇOK AZ KALDI”

Hep Birlikte Edirne sloganıyla çalışmalarına devam eden İba, Sarıcapaşa Mahallesi’nde AK Nokta aracında vatandaşlarla buluştu. Burada kadınların Kadınlar Günü’nü tebrik eden İba, “Edirne’mizde kadının yeri, imkanları ve şehrin içinde her alanda var olmaları için tüm projelerimiz hazır.  Kadın Girişim ve Kooperatifleri Destek Projesi, Kadın Meclisi Projesi, Gençlik ve Bilim Merkezi Projesi ve İlk Ofisiniz Bizden Projeleri ile kadın elinin değdiği, kadınların sesinin duyulduğu bir Edirne için çok az kaldı” dedi.

“KADIN ESNAFIMIZIN YÜZÜNÜN GÜLECEĞİ, BİR EDİRNE İÇİN HAZIRIZ”

’nin hem sanatçısı hem esnafı olan Özlem Özkişi’nin Seramik Atölyesi’ni ziyaret eden İba, “Sanatı ile ilgili kendisinden çok değerli bilgiler aldık. Bu değerli el sanatını deneyimleme fırsatı da bulduk ve bu konuda ilk emeğim olarak bir seramik kase yaptık. Kadın sanatçılarımızın, kadın esnafımızın yüzünün güleceği; çalışmalarına daima destek bulacakları bir Edirne için hazırız” dedi.

Ziyaretlerinde Turkuaz Duşa Kabin işletmesinin sahibi ve Edirne Toptancılar Sitesi Başkanı Ahmet Özkan ve site esnafıyla bir araya gelen İba, “İş insanlarımızla, sanayicimizle, emekçilerimizle, esnafımızla daima dayanışma içinde bir yerel yönetim anlayışı ile geliyoruz. Değerli fikirleri ve nazik ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Erasta AVM’de Mafiret ve Ersin Giresun çiftinin işletmesi Alaçatı Muhallebicisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışı gerçekleştiren İba, çifte hayırlı, uğurlu olsun dileklerini ileterek Edirne’mize de ağız tadı olsun dedi.

“BİZ BİRLİK OLDUKÇA EDİRNE’MİZ KAZANACAK”

Edirne’deki kadın STK’ları ile bir araya gelen İba, “Kadınlarımızın güç birliği yaparak sivil toplum bilincine katkıda bulunduğu, Edirne’mizin kadın STK’ları ile bir araya geldik. Kadının olduğu her yer, her alan güzelleşiyor, dünya kadın eliyle değer kazanıyor. Kentlilik bilinçleri, duyarlılıkları, akıl ve iradeleri ile her zaman görüşlerinden ve desteklerinden faydalanacağımız kadınlarımıza; bugünkü değerli katılımları için çok teşekkür ediyorum. Birlikte çok güçlüyüz! Biz birlik oldukça Edirne’miz kazanacak… Biz birlik oldukça, dünya kazanacak” dedi.

Şehir Gönüllüleri ile birlikte Mimar Sinan Spor Salonu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Evinin Sultanları kadın voleybol etkinliğine katılan Edirne Belediye Başkan Adayı İba, “Şehir Gönüllüleri ile Müthiş Bir Takım’ın maçını izledik. Kadın sporcularımıza, ister hobi olarak isterse profesyonelce spor yapabilecekleri alanların projeleri hazır…Önümüzdeki günlerde daha nice maçları Edirne’mizin en güzel noktalarında keyifle izleyeceğiz” dedi.

“EDİRNE SANAT EĞİTİM MERKEZLERİ PROJESİ”

Çalışmalarına hız kesmeden Devam eden İba, Günebakanlar Ritim Grubu’nun haftalık çalışmalarına katıldı. Burda İba, “ESEM” Edirne Sanat Eğitim Merkezleri Projesiyle, Edirnelileri ESEM ‘lerde uzman eğitimcilerden, keman, piyano, gitar dersleri, Dans, bale, ritim, resim kurslarıyla buluşturacaklarını belirtti. İba, “Darbuka vuruşlarıyla, hayatın ritmini yakalamış Günebakanlar Ritim Grubu’nun haftalık çalışmalarına katıldık. Müziğin ve sanatın birleştiriciliğine kadın gücünü eklemiş olan bu neşeli ve güzel ekibe, samimiyetleri ve destekleri için yürekten teşekkür ediyorum. Yakın zamanda, Edirne’nin her yerinde sanatı yaşatacak ve hep birlikte yaşayacağız” dedi.

“DAİMA SİZLEYİZ! DAİMA BİRLİKTEYİZ!”

Daha sonra Umurbey Mahallesi’ni ziyaret eden İba, mahalle sakinleri tarafından coşku ile karşılandı. Samimi destekleri ve coşkulu karşılama için teşekkür eden İba, “Her bir hemşehrime samimi desteği ve coşkusu için gönülden teşekkür ediyorum. Daima sizleyiz! Daima birlikteyiz! #HakEttiğimizEdirne için, gönül gönüle, yola devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir