İstanbul İstiklal Caddesi’nde Beyoğlu’nda patlama: 6 vefat, 53 yaralı

0

İstanbul İstiklal Caddesi’nde Beyoğlu’nda patlama: 6 vefat, 53 yaralı

·         Beyoğlu’nda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi vefat etti, 53 kişi yaralandı.

Taksim İstiklal Caddesi’nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi’ni boşaltılırken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Caddesi’ndeki patlamada 6 kişinin vefat ettiğini, 53 kişinin yaralandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları işe yaramayacaktır. Tüm unsurlar ortaya çıkarılarak failler cezalandırılacak. İstanbul Valiliğinden aldığımız bilgilere göre, 6 vatandaşımız vefat etmiştir. Son bilgilere göre 53 vatandaşımız yaralandı.

Burada bir terör kokusu var. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında tespitler var. Kamera incelemeleri devam ediyor. İnceleme sonunda nihai kararı vereceğiz.”

5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi.

Türk Kızılay’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda da “İstanbul’da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır” denildi.

Patlamayla ilgili yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de, sosyal medya patlamayla ilgili kaynağı belirsiz bilgilere itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Şahin, “Beyoğlu Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

“Medya kuruluşlarını kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul’daki patlamayla ilgili olarak devletin tüm kurum ve kuruluşlarının hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürüttüğünü bildirdi.

Altun, yazılı açıklamasında, bugün İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığının yazısıyla yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Yayın yasağının toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlara mani olmak amacıyla getirildiğini vurgulayan Altun, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir. Bu süreçte medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz.”

Bakanlar Soylu ve Bozdağ, İstanbul’a hareket etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından İstanbul’a gitti.

Bakanlar Soylu ve Bozdağ’ın programlarını yarıda keserek İstanbul’a hareket ettiği öğrenildi.

Olumsuz paylaşımlara soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haberlere ilişkin soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, 4 kişinin öldüğü 38 kişinin de hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haberlere yönelik paylaşımlara soruşturma başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir