MHP: “Edirne’den 1 dönüm toprak satmayalım, 1 milletvekili çıkaralım”

0

MHP: “Edirne’den 1 dönüm toprak satmayalım, 1 milletvekili çıkaralım”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  Talimatları ile “Adım Adım 2023 Köyüm Benim Sohbet Toplantıları” kapsamında  MHP Kurmayları, Edirne Avarız köyünde MHP Edirne Merkez İlçe Teşkilatının düzenlediği etkinliğe MHP Antalya Milletvekili, Ziraat Mühendisi Abdurrahman Başkan, MYK Üyeleri İlknur Fidan, Doç. Dr. Burhan Coşkun Murat Turna ile MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan ve il teşkilatı, MHP Merkez İlçe Başkanı Emre Tokluoğlu ve İlçe Teşkilatı, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Olgun Birbey ve Ülkü Ocakları Yönetim Kurulu, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, İl Genel Meclis Üyeleri, MHP Edirne Belediye Meclis üyeleri, İsmail Demirhanlı, Halil Çavuş havanın soğuk olmasına rağmen çok sayıda köy halkı, partililer ve davetliler katıldı.

Davetliler Edirne Ülkü Ocakları İl Başkanlığı üyelerinin meş’aleleri ve mehteran takımının gösterisi ile karşılandı.

Toplantı, MHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Emre Tokluoğlu’nun selamlama konuşması ile başladı.

Tokluoğlu;“Toplantının tertip, düzen ve hazırlığında büyük emekler veren Merkez ilçe Teşkilatımıza ve ülkü ocaklarımızın bozkurt ve Asenalarına teşekkürü bir borç bilirim. Toplantımıza katılım sağlayan ve bu coşkulu meydanı dolduran siz değerli misafirlerimize de teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra konuşan MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, hedeflerinin 2023 yılında milletvekili seçiminde Edirne’den 1 milletvekili çıkarmak olduğunu söyledi.

MHP MYK Üyesi İlknur Fidan toplantıya büyük katılım sağlayan bayanlar olduğunun dikkatini çektiğini belirterek, Bir Edirne’li olarak gurur duyduğunu söyledi, “Edirne’de MHP’nin vekilinin olmaması gerçekten çok üzücü. Bu konuda gerekli desteği vermenizi özellikle rica ediyorum.  En azından 1 vekil çıkarmak için sizin özellikle desteğinizi rica ediyorum. CHP ve İYİ Partinin milletvekili çıkardığı ilimizde özellikle Atatürk’ün Cumhuriyetine sahip çıkan MHP’ye desteğin olmaması gerçekten çok üzücü.” şeklinde konuştu.

MYK Üyesi Doç. Dr. Burhan Coşkun Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulduğu günden bu yana büyük badireler atlattığına dikkat çekerek, “Bunların hepsinin üstesinden siz değerli halkımızın desteği ile geldik. 1980 darbesinde ise en büyük sıkıntıyı biz ülkücü hareket olarak yaşadık. 5 binden fazla şehit verdik. Ülkücü hareket budandı ama daha gür bir şekilde yoluna devam etti ve bugün sayın Genel Başkanımızın önderliğinde Devlet ülkücüleşti.  İşte Cumhur ittifakı da bu badirelerin yaşanmaması için kuruldu. Bizlere düşen görevde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye omuz vermek. Sizden isteğimiz Cumhur ittifakına sahip çıkalım ve onunla da gurur duyalım.” dedi.

MHP MYK Üyesi Murat Turna Edirne’ye seçim çalışması için gelmediklerini belirterek, muhalefet tarafından kurulan 6’lı masayı işaret ederek “Bildiğiniz gibi bir 6’lı masa kurdular. Masanın altında da HDP var, HDP’yi yöneten bir Amerika var. Amerika’ya da icazet almaya gelip gidenler var. Daha da çık gelip gidenler olacak. Bizler MHP olarak her zaman doğrunun yanında olduk bundan sonrada böyle olacak. Bizim kaybedecek bir vatanımız yok. Gidecek bir yerimiz yok. Ülkücü hareket oldukça da bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek. Bu memleketi, bu vatanı, bu milleti Türk düşmanlarına teslim edilmeyecek” şeklinde konuştu.

MHP Antalya Milletvekili, ziraat mühendisi Abdurrahman Başkan Ülkenin durumunun vahim olduğuna dikkat çekerek, “Sadece Türkiye bir pandemi süreci yaşamadı, Dünya bir Pandemi süreci yaşadı. Ardından da Dünyada Suriye Savaşları ile birlikte hemen ardından hiç beklenmeyen bir şekilde Ukrayna-Rusya Savaşı başladı. Bu savaşın içinde savaşın tarafı olmak zordu. Savaşta tarafsız olmak daha zordu. Ama Türkiye bir zoru başardı, hem Ukrayna hem de Rusya ile konuşabilen Dünyadaki tek ülke oldu. MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Cumhur ittifakının temellerini attı. Bugün Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde biz 6. Yasama yılını yaşar hale geldik. İlk defa 5 yılı tamamlayan bir Türkiye Cumhuriyeti olacak.  Bildiğiniz gibi geçmiş dönemlerde var olan Parlamenter Demokratik Sitem dedikleri sistemin ömrü ortalama 1,5 yıl sürmüştür. Bakın bundan önceki dönemler çok kısa sürdü ama 27. Dönem ilk defa 5. Yılına girdi. Bakın eksiklerimiz varsa tamamlarız. Ama Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminde hiçbir yanlışımız yoktur. Çünkü Türk tipi bir başkanlık sistemidir. Onlar Amerika’ya icazet almaya gitti, bizse Avarız köyünde sizden icazet almaya geldik. Biz başkalarından değil, Türk milletinden icazet alırız. Bu ülkeyi yönetmek için biz bu memleketin evlatlarına güveniriz.” dedi.

Son dönemde bazı zenginlerin dışarından gelip Trakyalı çiftçiden tarla almaya çalıştıklarını, 1 dönüm tarlanın dahi satmaması çağrısı yapan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan; “Bir ziraat mühendisi kardeşiniz olarak buradan herkese sesleniyorum; “1 dönüm dahi olsa arazinizi sakın satmayın. Bugün eğer Dünyanın en büyük zenginleri toprak alma derdine düşmüşse, size atalarınızdan ve dedelerinizden kalan o topraklar inşallah çocuklarınıza ve torunlarınıza da yadigar kalacak. Bu memleket tarım memleketidir ve geleceğin mesleğinin de tarım olacağını buradan ifade ediyorum. Çünkü artık Pandemi döneminde o insanlar paranın yenemeyecek bir şey olduğunu anladılar. Ve o gün herkes makarnanın, pirincin, bulgurun, nohudun peşine düştü.

Bakın 2023 seçimleri Türkiye’nin kader seçimi olacak. Bakın bizim Edirne’de geçmiş dönemde Cemalettin Uslu bey milletvekilimiz vardı. O dönemden bu döneme maalesef bir tane milletvekilimiz yok. Edirne’mizde bizim boynumuzu bükük bırakmayın.  En az 1 tane milletvekilimizin Edirne’den çıkması bu bölgemiz ve Trakya’mız için çok önemli olduğunu unutmayalım.”

Konuşmaların sonunda toplantıya katılan vatandaşlar sorunlarını ileterek çözüm bulunması yönünde çeşitli isteklerde bulundular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir