Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, ELGA Başkanı ile Tarım Tazminatları Üzerine Görüştü

0

 

  • Rodop Yeni Sol Parti Milletvekili Özgür Ferhat, Atina’da Yunanistan Devlet Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) Başkanı Andreas Likurencos ile bir araya geldi ve bölgedeki tarımsal zararların ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdi.

(Haber: Dr. Devrim Soukla) Rodop Yeni Sol Parti Milletvekili Özgür Ferhat, Atina’da Yunanistan Devlet Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) Başkanı Andreas Likurencos ile bir araya geldi. Görüşmede, özellikle geçtiğimiz günlerde Yaka bölgesinde meydana gelen dolu yağışı sonrası oluşan zararlar ele alındı. Ferhat, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, 100 bine yakın kiraz ağacının zarar gördüğünü ve kiraz üretiminin üçte ikisinin yok olduğunu belirtti.

Ferhat, açıklamasında şunları kaydetti: “Her yıl büyük zararlara ve üretim kaybına yol açan dolu ve diğer doğal afetlerin etkilerini en aza indirecek çarelerin önümüzdeki dönemde yeni tasarı ile yürürlüğe girebileceği konusunda başkan ile hemfikir olduğumuz kanısına vardık. Önümüzdeki dönemde yeni ELGA kanunnamesine bölgemizin tütünü için yeni maddeler koyup uygulamayı hedeflemekteyiz.”

Ferhat ayrıca, “Yıllardır üreticimizin haklı olarak talep ettiği, tütünde tazminat sezonunun üretim sezonu ile birleştirilmesi ve bitkiye, yani haşlamaya da zarar parası ödenmesi, diğer hastalıkların ve aşırı hava koşullarının tazminat olarak karşılanması için ortak çalışmalarımızın devam edeceğini belirtmekteyim” dedi.

ELGA Başkanı Likurencos’a ve kurum çalışanlarına gösterdikleri hassasiyet için teşekkür eden Ferhat, kurumsal işbirliğinin devam edeceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir