SP Edirne İl Başkanı Av. Tekin “Adalete, barışa ve dayanışmaya ihtiyacımız var”

0

SP Edirne İl Başkanı Av. Tekin “Adalete, barışa ve dayanışmaya ihtiyacımız var”

SP Edirne İl Başkanı Av. Tekin “Adalete, barışa ve dayanışmaya ihtiyacımız var”
  • Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Av. Tekin mesajında: “Bu sene Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü ve Mevlana Haftasının kutlandığı zaman diliminin içerisinde bulunuyoruz. Şair, mutasavvıf ve aynı zamanda büyük bir düşünür olan Hz. Mevlana’nın öğretilerine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Ahlakı, aklı, tavrı, idraki, ilmi, hikmeti, sevgisi, davranışları ve her şeyi ile yüceliği öğreten bir ilim adamıdır. Mevlana Hazretleri bir veli hüviyetiyle gönüller coşturmuş, bir pir, bir mürşit idi” ifadesini kullandı.

Av. Sinan Tekin mesajının devamında, “İnsanlığın ve ülkemizin Adalete, barışa ve dayanışmaya ihtiyacı olduğu günümüzde kaybettiğimiz bu değerlerin yeniden inşası için toplumsal dayanışma, adaletin tesisi, insan haklarının tam ve kâmil manada uygulanması, ülkemizin ekonomik ve sanayi alanlarında kalkınarak dünya barışı için sadece sözle değil eylemle de duruş gösterebilmesi, kafamızdaki tabuları yıkarak ‘gel ne olursan yine gel’ çağrısına kulak verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bizi bölmek isteyenlerin kafamıza sokmak istediği tabuların önce zihinlerimizden sonra kalplerimizden temizlenmesi, toplumsal birliğin tesis edilmesinde önemli bir faktör olacaktır” şeklinde konuştu.

Av. Sinan Tekin, “Bütün bu duygular sadece belirli bir hafta içerisinde anmaya çalıştığımız konu başlıkları olmaktan ziyade hayatımızın her alanında bir yaşam biçimi haline getirdiğimiz değerler olmalıdır” çağrısında bulunarak, Mevlana Hazretlerini 750. Vuslat Yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir