Türkiye'nin Görünmeyen Gündemi, Türk Milliyetçiliğini Bekleyen Büyük Tehlike..

. 🇹🇷TÜRK’üz TÜRKÇÜ’yüz ! 🇹🇷

3 Mayıs TÜRKÇÜLÜK günümüz kutlu olsun

” #TÜRKÇÜLÜK dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde yabancı duygu ve düşüncelerden gelen bütün engeller yıkılacaktır..”

3 Mayıs 1944’ün tarihe TÜRKÇÜLER Günü olarak geçmesine; büyük dava ve fikir adamı, Edebiyat tarihçisi !
merhum Hüseyin Nihâl ATSIZ’ın devrin Başbakanı Şükrü Saraçoğlu’na yazmış olduğu iki ” açık mektup ” sebep olmuştur.

Atsız, Boğaziçi Lisesi’nin Türkçe öğretmeni iken yeniden neşre başladığı Orhun Dergisi’nin 15. ve 16. sayılarında yayınladığı bu mektuplarında; o zamana kadar hiç kimsenin cesaret edemeyeceği tarzda ” milli şef ” düzenine meydan okuyordu.

Devlet içinde komünistlerin artan ihanet faliyetlerine ve kadrolaşmalarına dikkat çeken ATSIZ ata devrin TÜRKÇÜ geçinen Başvekil’ini şuurlu, sert bir dille uyarıyor ve Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’i istifaya davet ediyordu.

Orhun dergisinin Mart, Nisan sayılarında yayınlanan bu mektuplar;
başta !
ATSIZ Ata olmak üzere,
Piyade Üsteğmen Alparslan Türkeş
Prof. Dr. Zeki Velidi Togan,
Prof. Dr. Hikmet Tanyu ,
Said Bilgiç,
Dr. Fethi Tevetoğlu,
Zeki Sofoğlu,
Dr. Ferit Cansever,
İsmet Tümtürk,
Dr. Mehmet Külahlıoğlu,
şair Orhan Şaik Gökyay,
Muzaffer Eriş,
Necdet Sancar ve
Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan’ında aralarında bulunduğu 23 kişinin tutuklanıp haklarında siyasi bir dava olan “Irkçılık-Turancılık” davası açılmasına yol açmıştır.

Açılan davanın ilk duruşması 26 Nisan, ikinci duruşması 3 Mayıs 1944’de oldu. İkinci duruşmadan bir gün önce Ankara’ya gelen ATSIZ ! TÜRK Gençliği tarafından büyük sevgi gösterileri yapılarak karşılandı. TÜRK Milliyetçisi üniversite öğrencisi ve gençlerin kitle gösterileri baskı ve şiddet kullanılarak dipcik ve coplarla dağıtıldı. Yüzlerce TÜRKÇÜ genç toplandı, işkence ve zulüm gördü.

3 Mayıs’ın o günden beri Türkçülerin günü olarak TÜRK Milliyetçilerinin arasında kutlanması gelenek haline geldi.

3 Mayıs 1944 TÜRK Milliyetçiliği mücadelesinde büyük bir aşama kabul edilen ve TÜRK Milliyetçileri için yeni bir başlangıca sebep olan önemli bir gündür. ATSIZ Atanın deyişiyle :
” 3 Mayıs bir uyarmadır. Yürüyüşü yapan birkaç bin Türkçü gencin uyarması.”

TÜRK Milleti’nin ve onun parlak geleceğinin teminatı olan TÜRK gençliğinin tek adam sistemlerine karşı korku barajını aşarak asil baş kaldırışını gösterdiği gün olan 3 Mayıs, aynı zamanda Milliyetçi Hareket’in daha sonraki yıllarda siyasi gelişmesi ve teşkilatlanması tarihinde kitleleşmenin, dayanışmanın, yardımlaşmanın yanısıra dostluk, arkadaşlık, ülküdaşlık, fedakârlık, vefâkârlık gibi insani duyguların zirveye çıktığı gündür.

3 Mayıs işkencecilere, zalimlere, diktatörlere ve onların insanlık dışı baskı ve uygulamalarına, ahlaktan yoksun tertip ve davranışlarına karşı çıkıştır, isyandır.

Ve 3 Mayıs TÜRK Milliyetçilerine ancak işgal altındaki bir ülkede yapılabilecek zulmü ve işkenceleri reva gören “Milli Şef”leri ve onların her dönemdeki güdümlü sivil askeri görevlileri olan komutan, hakim, savcı, emniyet müdürü ve onların her kesimdeki işbirlikçilerini Millet’ten tecrit etmemiz gereken bir gündür.

Kısacası 3 Mayıs Millet varlığı, Devlet birliği ve Vatan butünlüğüne kasteden hainleri milletimize teşir ederken TÜRK Milletinin milli ve manevi değerlerine bağlı, bedenen zinde, kendine güvenen, muhteşem bir tarihin ve şanlı ecdatın mirasçısı olmanın idrakinde Ülküsü TÜRKÇÜLÜK olan Gençliğin yetişmesine vesile olan dava büyüklerimizi hayırla yad ediştir.

Daha doğrusu, 3 mayıs, TÜRK Milliyetçiliği fikrinin devleti kuran irade, ciddi bir güçken bir anda devlet eliyle TÜRKÇÜLERİN “Irkçılık-Turancılık” suçlaması ile yargılanmalarını anma günüdür, bunu protesto eden binlerce TÜRK Milliyetçisi gencin yürüyüşlerini, tepkilerini ve dayanışmalarını anma günüdür.

“Irkçılık-Turancılık” davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal ATSIZ – Sebahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayışı”‘nı anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde
Nihal Atsız,
Zeki Velidi Togan,
Nejdet Sançar ve
Reha Oğuz Türkkan
başta olmak üzere 10 TÜRKÇÜ mahkûm tarafından kutlanmıştır.
Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılara Türkçüler ! TÜRKÇÜLÜK Günü adını vermiştir .

TÜRK Milletinin sinesinden milli bir refleks olarak doğan, asil ve görkemli bir baş kaldırış, uyanış hareketi olan 3 Mayıs’ın ahirete intikal etmiş bütün kahramanlarını ! rahmetle, algışla , sevgiyle , saygıyla anıyoruz.
Ruhları şad, mekanları uçmağ olsun.

TENGRİbizMenen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir