AA Atina Temsilciliği Başmuhabiri Furkan Naci Top için mevlit

0

AA Atina Temsilciliği Başmuhabiri Furkan Naci Top için mevlit

Mart ayında tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat eden, Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörlüğü’ne bağlı AA Atina Temsilciliği Başmuhabiri Furkan Naci Top için ailesi Üç Şerefeli (Burmalı) Cami’nde mevlit okuttu, Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunmasının ardından Furkan Naci Top ve vatan uğruna şehit olanlar için dualar edildi. Cami avlusunda ve Üç Şerefeli (Burmalı) Cami Çay Bahçesinde konuklarına ikramda bulunuldu.

Babası Emekli Tekel Başmüdürü Adan Top, oğlu için “Rahmetli Furkan dostluğun samimiyetin, güvenirliğin timsaliydi” dedi.

“Kıymetli olan biriktirmemiz gereken ne var derseniz o da dostluklarımızdır” diyen Adnan Top, “Eskiden dostluklar sorulduğunda ne zamandan beri tanışıyorsunuz dendiğinde arifler ‘kalu beladan beri’ dermiş. Eğer birisiyle dostsanız aslında Allah Resulü’nün hadisi gereği alemi ervahta tanışmış o dostluğunuz da dünyada devam etmiştir. İnşallah öbür dünyada da dostluklarımız devam eder. Kıymetli olan biriktirmemiz gereken ne var derseniz oda dostluklarımızdır. Dostluklarımızdan başka bu dünyada biriktirebilecek bir şey yoktur. Buraya gelişimizin burada bir arada oluşumuzun asıl manası dostluğumuzdur. Aramızdaki muhabbettir. Her birimizin üzerine farz olanda odur ki yeryüzünde bir değeri yaşatmaktır. Her bir insan bir değeri üzerinde yaşatmalıdır. Emin olmalıdır. Güvenilir olmalıdır. Dostluğun samimiyetin, güvenirliliğin yürüyen timsali olmalıdır. Rahmetli evladım Furkan bunu başaranlardı. Allah razı olsun. Hayatıyla bunu hepimize gösterdi. ‘İnsan hukukunu korumalı’ derdi. ‘Hukuku korumazsan kendi namusunu da koruyamazsın’ derdi. Bunları yaşadı. Allah dostlarına da güzel ömürler nasip etsin. İnşallah biz Allah’a verdiğimiz sözü yerine getirenlerden oluruz” dedi.

Furkan Naci Top’un vefatına geniş yer veren Yunanistan basını, “Furkan’ın, Yunanistan gibi “zor” bir ülkede AA Atina Temsilciliği görevini başarıyla yerine getirdiği belirtildi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerde görüş farklılıklarının etkili olduğu dönemlerde bile Furkan’ın haberlerinin iki ülkeyi de birleştiren unsurlar taşıdığı vurgulanan haberde, “Kimse Furkan’ın haberlerine tarafsız değildi diyemez. Kimse Furkan hakkında uç görüşler dile getirdi diyemez. Kimse Furkan’ın kontrolü kaybettiğini söyleyemez.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Furkan’ın, Yunanistan’da görev yaptığı sürece ekonomik kriz, göçmen krizi, 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan sekiz askerle ilgili süreç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti gibi önemli konuları başarıyla takip ettiği kaydedilen haberde, Furkan’ın, aynı zamanda sevgi dolu ve duyarlı kişiliğine vurgu yapıldı.

Haberlerde, ”Herkes, Furkan gibi bir arkadaşa sahip olmak isterdi. İyi günde ve kötü günde yanında olmayı bilen bir kişi. Furkan, başkalarının mutluluğunu paylaşabilen ama mutsuz olduğun zaman da seni bu ruh halinden çıkarabilecek ideal bir kişiydi.” ifadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir