EDİRNE TURİZMİ İÇİN Edirne’de söz sahibi olanlar neredesiniz?

0

EDİRNE TURİZMİ İÇİN

Edirne’de söz sahibi olanlar neredesiniz?

Edirne’de turistin ilgisini çekebilecek bütün doneler var. Tarihi dokümanların ötesinde doğal güzellik olarak turizm için ön plana getirilebilecek birçok materyal mevcut.

Edirne insanı kanaatkar. Osmanlıdan kalan tarihi eserleri yeterli buluyor. Turist dünün turisti değil. Edirne’den çok daha fazlasını bekliyor!

TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKECEK NELER YAPILABİLİR?

Edirne’ye dört giriş kapısı yapılmalı. Özellikle Bulgaristan’dan (Kapıkule’den) gelişe öyle görkemli bir kapı yapılmalı ki bunu bütün dünya konuşmalı.

Bu giriş kapısını üst kemeri Alipaşa Çarşısı olmalı. Bir tarafında Adalet Kasrı’nın modeli, diğer tarafında Makedon Kulesi’nin modeli. Turistler kulelerden çevreyi seyrettikten sonra Alipaşa Çarşısının modelinde çayını ve kahvesini yudumlarken mutluluk duyacaklarına inanıyorum. Hele bunu birde ışıklandırılmış bir şekilde gece görünce seyrine doyum olmaz. Turistler de Edirne’yi transit geçemez.

TELEFERİK İŞLETMESİ

Edirne’nin Bağlar sırtından, Hıdırlık Tabyalarına işletilecek bir teleferik hattını hayal etmek dahi güzel. Teleferik ime seyahat edecek turistler Edirne ve çevresini seyrederken fotoğraf çekmeye doyamayacaklardır. Tabi sadece Edirne ve çevresi değil, Yunanistan ve Bulgaristan’ı da izleme fırsatı bulacaklardır.

BALAN HANGARI

Birinci Dünya Savaşında Almanlar tarafından yapılan Balon (Zeplin) hangarı senelerce koyun ağılı ve tuz deposu olarak kullanıldı.

Şimdi neden burasını faal hale getirip balon uçurmuyoruz? Turistlerin ilgisini çekmemesi mümkün değil!…

Hele Almanların buraya çok daha fazla ilgi göstereceği, hatta onların yapabileceğini unutmayalım.

TUNCA ve MERİÇ NEHİRLERİ

Bu iki nehir boş boş akıyor, bizlerde boş boş bakıyoruz. Hâlbuki bu iki nehirde uluslararası su sporları yarışları yapılabilir duruma getirilebilir. Hatta Osmanlı döneminin meşhur Saltanat Kayıkları ile nehrin sefası sürülebilir. Çevre düzenlemesi yapıldığında nehirlerin seyrine doyum olmaz.

TARİHİ KIRKPINAR GÜREŞLERİ VE ETKİNLİKLERİ

Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve etkinlikleri artık basit kaldı. Bir panayır havası ötesine geçemiyor. Yeni bir organizasyona ihtiyaç var. Uluslararası fuar haline getirilmeli.

KAKAVA (EDİRNE’NİN FETHİ) ETKİNLİKLERİ

Kakava etkinliklerini karnaval havasında kutlamalıyız. Biz bunu hiç beceremiyoruz. Organizasyonu bir bilene yaptırırsak çok daha mükemmel olacağı muhakkaktır.

EDİRNE’NİN SÖZ SAHİBİ KURUM VE KURULUŞLARI OLAN

  • Edirne Valiliği
  • Edirne Belediye Başkanlığı
  • Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı
  • Edirne Borsa Başkanlığı
  • Edirne Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanlığı
  • Edirne Baro Başkanlığı
  • Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanlığı
  • Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Edirne Şube Başkanlığı
  • Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanlığı
  • Karadenizliler Derneği Başkanlığı
  • Edirne Ziraat Odası Başkanlığı

Gibi kurum ve kuruluşlar bir masaya toplanma zahmetinde bulunurlarsa Edirne’yi refaha kavuştururlar. Bir sefer deneseler olmaz mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir