Nurettin Taşçı (Payton Nuri): “ FETÖ Terör örgütü şimdi de deprem bölgesinde çalışma yapıyor”

0

Nurettin Taşçı (Payton Nuri): “ FETÖ Terör örgütü şimdi de deprem bölgesinde çalışma yapıyor”

  • Sizi tanıyabilirmiyiz?

Nurettin Taşçı: Erzurum ili Oltu ilçesi doğumlu ve oranın nüfusuna kayıtlıyım, üç yüksek okul mezunuyum. Kısa dönem askerlik görevimim ardından, 1980 ihtilalinden sonra serbest iş hayatına başladım. İnşaat Teknikeri olduğum için mesleğime uygun Devlet taahhütlü inşaat alanında iş hayatıma halen devam ediyorum. Diğer taraftan aktif olarak MHP saflarında siyasi çalışmalarımı da yürütüyorum.

1994 yılında Oltu İl Genel Meclis üyesi seçildim 1995 yılında MHP Erzurum Millet Vekil adayı oldum,

2000 yılında Erzurum MHP İl Başkanlığı, 20200 Yılı Genel seçimlerinde yine Erzurum MHP Millet vekili adayı oldum.

Her ne kadar resmiyette ki adım Nurettin Taşçı ise de Erzurum çevresi ve Türkiye’de PAYTON NURİ olarak tanınır bilinirim.

Bu benim hayatımla özdeşleşen namımdır.

1980 ihtilalinden sonra FETÖ yapılanması ile ilgili araştırmalarım olmuştu. Mücadeleye şuradan yola çıkmıştım;

1980 yılında Kenan Evren başkanlığında yapılan askeri ihtilal sonrası Başbuğ Alpaslan Türkeş, Ecevit, Demirel ve Erbakan’ın tutuklanmalarından bir hafta sonra Fettullah Gülen, tekrar ortaya çıkıp, kürsülerde nutuklar atmaya devam etmişti.

Babam Fettullah Gülen’i Kurşunlu Medreseden tanırdı, hiç sevmezdi. Babama bu nasıl bir insandır diye sordum? O da “uyumsuz ve ziyankâr bir insandır bu oğlum” dedi. Ve yine İsmet İnönü zamanında, Jandarma tarafından Medreseler basıldığında da bu zatın baskınlardan bir hafta önce ortadan kaybolup sonrasında fetvalarına devam ettiğini söylerdi. O dönemde daha küçük öğrenciler kürsüye çıkıp fetva veremezdi.

Babamın bu konuşmaları bana ışık tuttu.

Bir de devletinde emniyet yapılanmasının başında olan 1999- 2000 yıllarında Erzurum Emniyet Müdürlüğü görevine Aziz Aksoy’un yerine İstanbul’dan Niyazi Palabıyık adında bir emniyet müdürü gönderildi ve Zamanın MHP Erzurum İl Başkanı olarak bizden siyaseten destek istedi.Vatan hainliği, Kürtçü PKK sempatizanlığı, ne kadar illegal oluşum varsa hepsi bu iki kişinin bünyesinde yapıldığını gördüm.

Ben de bunlara savaş açtım. Yerel televizyonlarda ilk defa bir il başkanı sıfatı ile bunları ifşa ettim. Suç duyurusunda bulundum. Ama bunlara devletin nasıl müdahale etmediğine hala bir anlam veremiyorum.

Konu adli makamlara iletilince ilk bizim hakkımızda tutuklanma kararı verildi.

FETÖ’nün Türkiye’de Özel yetkili mahkemeler kurulur kurulmaz Türkiye’de Özel yetkili mahkemelerin ilk tutuklananı oldum yaklaşık yedi yıl ceza verdiler. 53. maddeye göre tüm haklardan yoksun bırakıldık 2012 yılının, ortalarında cezamız yargıtayca onandı. Teslim olmadım, yaklaşık 5 yıl firar gezdim en sonunda yeniden yargılanma hakkı kazandım. 2018 Yılında beraat ettim.

Bana bu kumpasçı kuran FETRET örgütünün yöneticilerinden Erzurum Emniyet müdürü ve ekibi görevden tasviye edilirken cezayı veren Mahkemedeki beş hakim, üç savcı FETÖ terör örgütüne mensubu olukları için müebbet hapis cezası aldılar, hala ceza evinde yatıyorlar.

Şahsıma verilen gerekçeli kararı açıklıyorum; “NUSRETTİN TAŞCI’YA İSNAT EDİLEN SUÇLARIN HER BİRİNDEN AYRI AYRI YÜKSEK DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAATİNE; ANCAK ÖRGÜT LİDERLİĞİ YAPA BİLECEĞİNDEN TAKTİREN VE TESTİDEN CEZALANDIRILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR” Savcıya neden elinizi bu pis kirli kana batırarak sırtıma vurdunuz? Bu saatten sonra bana yüz yıl ceza verseniz veya berat etseniz neye yarar
Benim haysiyet ve şerefimi nasıl iade edeceksiniz dediğimde, çok esef verici bir cevapla bana;
BAŞKANIM ALMIŞ OLDUĞUMUZ TALİMAT, SENDE İNCE UCU KADAR SUC UNSURU BULSAYDIK SANA 240 YILDAN DAVA AÇIP 70 YIL CEZA VERECEKTİK” dedi. Şok olmuştum, bu olaydan sonra Savcı İzmir iline Süper Savcı olarak atandı, FETÖ Terör örgütünün Emniyet ve Adalette nasıl çalıştıkları bizden dinlenirse gerçekler daha fazla aydınlanacaktır. FETÖ Terör örgütü şimdi de deprem bölgesinde çalışma yapıyor. Bu konuda çok hassas olunması lazım.

  • Ülkücülüğü bize nasıl tanımlarsınız?

Nurettin Taşçı: Biz vatanını, milletini, devletini, dinini seven her insana ülkücü diyoruz. Bu topraklar üzerinde yaşayan kim varsa, eğer vatana ihanet etmiyorsa, bulunduğu toprakları müdafaa ediyorsa, halkına ihanet etmiyorsa bu insanlar bizim bağrımıza bastığımız insanlardır.

Ama; kimsesiz yetime, mağdura zulmeden zalim insanlar ile vatana ihanet eden herkesin biz ülkücü olarak karşısındayız. Ülkücü insan milliyetçidir. Yüreğinde vatan sevgisini taşır. Vatan sevgisi imandan gelir, iman olarak ta konuyu İslam’a bağlıyız.

  • İslamiyet ümmetçidir, oysa milliyetçiliğin sınırları vardır. Sizce İslamiyet ile milliyetçiliği birbirinden ayırmak gerekmiyor mu?

Nurettin Taşçı: Ümmetçilik bir İslam topluluğu olarak kalmak, İslam dininin kurallarına göre yaşamak amacını güdenlerin mantığıdır. Ümmetçiliğin arkasındaki asıl oluşum Arap milliyetçiliğini ifade eder.

Milliyetçilik, belirli bir milletin çıkarlarını, özellikle egemenliğini ve öz yönetimini kazanmayı, daha sonra bunu ilelebet sürdürmeyi amaçlayan ideolojik fikir hareketidir.

Bu ırkçılık değildir. Biz orta Asya ya giriş günümüzden beri her türlü milleti bünyemizde barındırdık.

Biz ırkçılık yapmış olsaydık bugün yer yüzünde Türk milletinden başka millet kalmazdı. Hani derler ya bedenimiz Türk dinimiz İslam diye. Biz oyuz.

  • Türkiye’de sadece Müslümanlar yaşamıyor örneğin Hristiyan, Yahudi, Ermeni, Bahai, Tengrici, Yezîdi, Deis, Ataist gibi inanca sahip kişilerde var. Sizce bunlar dışlanmalı mı?

Nurettin Taşçı: Tekrar ediyorum, biz Türkler ve ülkücüler, ırkçılık yapsaydık şu an ki tarihimizde Avrupa’ya kadar başka ırk kalmazdı. Onları dışlamak yerine Müslümanlığa teşvik ettik ve etmeye de devam ediyoruz.

Ermeniler bizler ile beraber 850 yıl yaşadılar. Ve sadık kalan millet beraatını aldılar. Ne zamana kadar?

1877 Rus harbine kadar. 93 harbi ile de Rusların bunların milli duygularını beslemek sureti ile hareketlendirmeye başlamasıyla da düşmanlık başlamıştır.

  • Kürt milliyetçiliği ile ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Nurettin Taşçı: Bir ara Kürt milliyetçiliği adı altında Kürtçülük bir hız kazanmaya başladı. Ne zaman Müslüman Kürt vatandaşlarımız bu öncülüğü yapanların Kürt olmadığını anladı, o zaman bu yükselme düşmeye başladı.

HDP Kürt partisi değildir. Adı üstünde halkların partisidir. Kürt kelimesi altında Kürtleri kullanan bir partidir. Zaten PKK ile bağlantısı var. Onu terörden kimse uzaklaştıramadı.

  • Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız, milli felaket kabul edilen deprem ile ilgili diğer devletlerin yardım girişimleri ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Nurettin Taşçı: Biz gerek şahsi olarak gerek ülkücü camia olarak depremzedelerin yaralarına merhem olabilmek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik. Bu deprem bizim için imtihandı. Ve bu imtihanı başarılı şekilde vermeye devam ediyoruz. Bazı ülkelerin bu depremi fırsat bilip, yardımlaşma pozisyonlarının altında yatan; Türkiye’yi işgal etme planlarını biliyoruz.

Bakın dikkat edin akıl ve mantık çerçevesi içinde baktığımız zaman, boğazlardaki savaş gemisi, Akdeniz’deki uçak gemisi, Fransız donanması güya bize yardıma geleceklermiş! Yardıma geliyorlar!!

Türkiye bu durumları kabullenemediği gibi bölgeden çıkarttı.

Yine Yunanistan Kıbrıs, Girit te, Ak Deniz’deki bölgede Türk kara suları içinde petrol bağlamaya çalıştı. Yine müdahale edildi.

  • Ak Parti ile MHP 15 temmuzdan önce birbirlerine zıt 2 partiydi. 15 temmuzdan sonra MHP ülkemizin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır diyerek kendisine destek vermeye başladı. Şimdi de Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Tayyip Erdoğan’dır şeklinde desteğini sürdürüyor. Bu konu da ki düşüncelerinizi alabilir miyim?

Nurettin Taşçı: Dış güçler Tayyip Erdoğan’ı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı nasıl yaptılarsa, kimlere karşı vefa göstermesi gerekiyorsa, o vefayı 2013 yılına kadar sürdürdü. Bunların içinde başta Fetullah Gülen geliyordu. Fetullah Gülen ile Tayyip Erdoğan ı birleştiren kimdi? Amerika idi. Bu proje kimlerin projesiydi? Amerika’nın.

Bize ne gösterdiler ne yaptılar?

B.O.P projesi içinde bizimle Suriye savaşını başlatan Amerika şimdi nerede?

Hatta Amerika PKK ile iş birliği yapıp, sonraki gelişmeleri tribünden seyretti.

Erdoğan’ın bu gafletten uyanması gerekiyordu. Maalesef uyanmadı.

Hani derler ya elini vermiş paçayı kurtaramıyordu.

Bunları vatandaş olarak hepimiz gördük. Yani dediler ki sen bize itaat etmeye devam etmezsen biz seni her yerde öldürebiliriz. Kendi aracında nefessiz bırakılmak sureti ile bir mesaj verdiler.

2. Mesajı da ameliyat sonrasında verdiler.

O ameliyatı tekrar yenilemek istediler. Fakat devletin de değerlerinden olan Sn. Devlet Bahçeli yapılmak istenileni fark etti. Devlet Bahçeli de bugünkü Cumhurbaşkanımızın 3. Kez ameliyat olmasını engelledi. O ameliyat gerçekleşmiş olsa idi onun öldüreceklerdi.

Çok iyi hatırlıyorum televizyonda Cumhurbaşkanının yanında aralarında FETÖ de olan 60 kişilik koruma vardı. Onlar bir an da yok oldular ve yerine vatanına milletine devletine bağlı 100 tane koruma peyda oldu.

Bunları yapan kimdi? Türkiye Cumhuriyeti Devletiydi. MHP devletiydi. Meclisteki devletin de temsilcisiydi.

  • 6’lı masayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Nurettin Taşçı: 6+1 yani 7’li masayı diyelim. 2010 da ki evet hayır oylamasında, Fetullah Gülen ölülerinizi mezardan çıkarın oy kullanın demişti.

Tayyip Erdoğan’a TV kanalında söyleşide bir soru yönelttiler soru; “Meclisteki partilerden çıkacak 5. Partinin Ak Parti içinden çıkacağı konuşuluyor ne düşünüyorsunuz” şeklindeydi. (Tayyip Bey o sırada Fetö ile birlikteydi dikkat edin)

Tayyip Bey kızarak “hayır” dedi. “Çıksa çıksa MHP sen çıkar.” Dedi. O Parti MHP den çıktı. İYİ Parti adı ile mecliste yer aldı. 6. Masanın şeklini buna göre belirlemek gerekir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir