Türk-Bulgar İş İnsanları ETSO’da Buluştu

0

  • Bulgar-Türk İş İnsanları Derneği (BULTİŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Donka Koleva, Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri, Türk-Bulgar iş birliğini güçlendirmek ve iş insanlarını bir araya getirmek adına ETSO’yu ziyaret ettiler.

Bulgar heyeti, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Bulut, Sayman Üye Mustafa Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

ETSO hizmet binasında gerçekleşen buluşmada, inşaat ve inşaat malzemeleri, lojistik, sigortacılık, endüstriyel mutfak donanımları imalatı ve catering gibi sektörlerdeki Bulgar-Türk iş insanları bir araya geldi ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Aynı sektörde faaliyet gösteren Türk-Bulgar iş insanları gerçekleştirdikleri görüşmelerde, sektörel yatırımlar ve olası projeleri istişare ettiler, mevcut olan ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı olarak yatırım ve iş birliği potansiyelinin harekete geçirilmesi adına olası ticari iş birliği fırsatlarını değerlendirdiler.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak yaptığı açıklamada “ Bugün burada gerçekleştirdiğimiz görüşmeler hem Türk hem Bulgar iş insanlarımız için oldukça önemli bir fırsat zemini oluşturdu. BULTİŞ ile İlimizde hizmet veren iş insanlarımıza Balkanlar’ın yolunu açmaya çalıştık. Derneği ilk ziyaret eden biz olmuştuk. Onlar da bize oldukça faydalı ve kapsamlı bir iade-i ziyaret gerçekleştirdiler.

BULTİŞ ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedeflediğimiz birçok şey var. Kültürlerarası sosyo-ekonomik yapıyı güçlendirmeyi, iş insanlarımızın katkılarıyla ihracatımızın önünü açmayı, ülkelerimizin ticaret hacmini büyütmeyi ve sanayi alanında başarılı iş birlikleri yürütmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Açıklamasının sonunda ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Irmak, “Bulgar-Türk İş İnsanları Derneği (BULTİŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Donka Koleva başta olmak üzere tüm BULTİŞ Yönetim Kurulu ve dernek üyelerine nazik ve iş birlikçi ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Bu buluşma iş insanlarımız için gerçekleştirdiğimiz önemli bir etkinlik oldu. Oda olarak görevimizi yerine getirmek için gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir