Türklere Yunan Adaları İçin 1 Yıllık Kapıda Pul Vize 60 Euro

0

·         Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti sırasında, Türk vatandaşları için Yunan adalarına yönelik vize kolaylıkları açıklandı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’in yaptığı açıklamaya göre, Türk vatandaşları artık belirlenen 10 Yunan adasına 1 yıl boyunca geçerli ve her seferinde 7 güne kadar olan kapıda vizelerle seyahat edebilecekler. Bu düzenleme, özellikle turizm sektörüne katkı sağlaması bekleniyor.

Vize Verilecek 10 Yunan Adası:

Vize verilecek 10 Yunan adası arasında, İstanköy (Kos), Sisam (Samos), Sakız (Hios), Meis (Kastelorizo), Sömbeki (Simi), İlerya (Leros), Limni (Limnos), Midilli (Lesvos) ve Kilimli (Kalimnos) adaları yer alıyor.

Yunanistan Göç Bakanı Dimitris Keridis’in verdiği bilgilere göre, Yunan adaları için sağlanacak bu vize kolaylığı, Schengen bölgesinde benzeri olmayan bir uygulama olarak dikkat çekiyor. Türk vatandaşları için yıl boyunca geçerli olacak bu vize serbestisi, sadece yaz aylarıyla sınırlı kalmayacak.

Kapıda vize uygulaması için gerekli evraklar arasında, en az 6 aylık geçerli pasaport, biyometrik fotoğraf, banka hesap dökümleri, feribot bileti ve otel rezervasyonları, seyahat sağlık sigortası, kimlik fotokopisi, doldurulmuş başvuru formu ve 60 Euro vize ücreti bulunuyor. Geçmişte de benzer bir uygulama yapılmış, ancak küresel korona salgını sebebiyle durdurulmuştu.

Bu vize kolaylığından yararlanılabilecek adalar arasında Rodos, İstanköy (Kos), Sisam (Samos), Sakız (Hios), Meis (Kastelorizo), Sömbeki (Simi), İlerya (Leros), Limni (Limnos), Midilli (Lesvos) ve Kilimli (Kalimnos) yer alıyor. Bu adımla birlikte, Türkiye ve Yunanistan arasındaki turistik ve kültürel bağların daha da güçlenmesi hedefleniyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir