Turan Devletleri Teşkilatı T. B. M. M. de

0

(Soldan sağa) Turan Devletleri Teşkilatı, İç Anadolu Bölgesinden Sorunlu Genel Başkan Yardımcısı Soner Peker, Tekirdağ İl Başkanı İlker Börekçi, Çanakkale İl Başkanı Mehmet Yüzbaşı, Silivri İlçe Başkanı Rüstem Barut, Genel Başkan Murat Dağhan, Marmara Bölgesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Gültekin, Sakarya İl Başkanı Mehmet Emin Fidan, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Genel Başkan Vekili, Turan Konfederasyonu Genel Başkanı Erkin Sabit

  • Turan Devletleri Teşkilatı Türkiye Büyük Millet Meclisi 28 Dönem Milletvekillerine hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu. Her zaman Devletin ve Milletin hizmetinde olduklarını bildirdiler. Birlikte yapabilecekleri çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı Murat Dağhan, Genel Başkan Vekili, Turan Konfederasyonu Genel Başkanı Erkin Sabit, Marmara Bölgesi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcıları Cengiz Gültekin, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ve İç Anadolu Bölgesi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Soner Peker ile Çanakkale İl Başkanı Mehmet Yüzbaşı, Tekirdağ İl Başkanı İlker Börekçi, Sakarya İl Başkanı Mehmet Emin Fidan ve Silivri ilçe Başkanı Rüstem Barut Türkiye Büyük Millet Meclisi’n de 28 dönem Milletvekillerine hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundular. Dün olduğu gibi bu gün ve yarın da Türk Devletinin, Türk Milletti ile Türk Bayrağının hizmetinde olduklarını belirtip yapılacak projeler hakkında bilgi alış verişinde bulundular. Teşkilat olarak amaç ve gayelerini anlatan kısa bilgi notu sundular.

Bilgi notunda, “Bizim Turancılıktan anladığımız coğrafi bir birlik, birliktelik, yani ülkelerin arasındaki sınırların kaldırılıp, tek bir devlet çatısı altında buluşabilmek değildir. Nerede bir Türk varsa onun yaşadığı yerde rahat ve huzur içerisinde hayatını sürdürmesini sağlamaktır.

Bir Türk topluluğu, dünyanın neresinde yaşıyorsa yaşasın, huzur içerisinde yaşayabiliyorsa, eğer bir ayrımcılığa, bir haksızlığa, bir dışlanmaya, bir ötekileştirmeye maruz kalmıyorsa, kimliğini, kültürünü yaşayabiliyorsa, yaşadığı ülkenin mevzuatına da saygılı, kanunlarına saygılı olarak yaşamını sürdürebiliyor o ülkenin kalkınmasına da katkıda verip zenginliğinin nimetlerinden istifade edebiliyorsa o zaman Turan gerçekleşmiştir demektir.

Amacımız bu olguyu daha geniş kitlelere aktararak kabullenilmesini sağlamak.  Dünyanın merkezinde yer alan ülkemiz ne yazık ki maddi ve manevi olarak her türlü yabancı kültürel etkileşime açıktır. Millet olarak var olabilmemiz için bizim de kendi milli ve manevi değerlerimizi araştırmak, bulmak, öğrenmek, geliştirmek, öğretmek ve yaşatmak hayati önem taşımaktadır. Milli ve manevi varlığımızı korumak ve geliştirmek ancak bilim, kültür ve sanatla olacaktır.

Bir sivil toplum kuruluşu olan teşkilatımız; tarih, kültür, bilim ve sanat alanında Türk – İslam dünyasında ortak hedeflere dikkat çekerek bu konularda etkili, başarılı ve kalıcı faaliyetler yapmaktadır. Milli ve manevi sahada Türk İslam kültürünü önce Türkiye’de kendi kendimize sonra bütün dünyaya tanıtmak amacıyla TDT çatısı altında yapılacak proje çalışmalarını koordineli ve paralel bir şekilde yürütmek istiyoruz. Bu çalışmaları bir sivil toplum kuruluşu olarak daha verimli ve amacına uygun olarak yapabilmek için teşkilatımıza yer tahsis edilmesini istemekteyiz.

Türk Devletleri Teşkilatı’nın organize ettiği yurt içi ve yurt dışı faaliyetlere katılarak katkıda bulunmak isteriz. Arşivimizde bulunan Gene Başkan Yardımcılarımızdan Mustafa Kaya’nın yaptığı “Turan” içerikli milli kültür, sanat, tarih ve bilim insanlarımızın portrelerinin yer aldığı konularında özel yapılmış, 450 adet yağlı boya tablo vardır. Bu tablolar ve içeriğini anlatan bilgiler ile sergiler, sine-vizyon gösterileri ile konferanslar vererek milletimizin her sahada milli ve manevi değerlerini ortaya çıkarmak ve yaşatmak amacına daha etkili hizmet edebilmek için gerekli destek ve yardım talebimizi tarafınıza iletmekteyiz.

Bu konularda istişarelerde bulunmak ve tavsiyelerini almak üzere sizlerle iletişim halinde olmak istiyoruz.”

T. B. M. M. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu Üyesi, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı, 27. Dönem Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanıdır.13 Kasım 2021 tarihinde Azerbaycan Kooperasyon Üniversitesince Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk, kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi, bilim ve eğitim alanındaki katkılardan dolayı fahri profesörü Şamil Ayrım

T. B. M. M. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu Üyesi, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı, 27. Dönem Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanıdır. 13 Kasım 2021 tarihinde Azerbaycan Kooperasyon Üniversitesince Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk, kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi, bilim ve eğitim alanındaki katkılardan dolayı fahri profesörü Şamil Ayrım Turan Devletleri Teşkilatı heyetini kabul ederek uzun süre sohbet etti. Ayrım Türk Devletlerinin işbirliğini geliştirmeye yönelik tüm çabalarda Turan Devletleri Teşkilatını destekleyeceğini ifade etti. Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya’nın Turan içerikli eserlerinin T. B. M. M. ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda sergilenmesinin çok uygun olacağını sözlerine ekledi.

T. B. M. M. Milliyetçi Hareket Partisi Kilis Milletvekili Mustafa Demir

T. B. M. M. Milliyetçi Hareket Partisi Kilis Milletvekili Mustafa Demir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan heyet duygusal anlar yaşadı. Mustafa Demir, Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya’nın elini öperken, “Yıllar önce çocuğum hastalanmıştı, Kilis ve Gaziantep’te tedavisi yapılamadığı için ambulansla Ankara’ya getirmiştik. Cebimizde paramız yoktu, imkanlarımız kısıtlı idi. Hastane koridorunda bankta yatarken, nereden haberi oldu ise hemşerim Mustafa Kaya hocam hanımı ile geldi, ısrarla evine götürüp misafir etti. O an gözlerim yaşla doldu, Allah’a dua ettim, ‘Bana Ankara’ya MHP Milletvekili olarak gelmeyi kısmet et, fakir, fukara ve ihtiyaç sahiplerinin sorunlarına çözüm bulmama vesile olayım.’ dedim. Dualarım kabul oldu. Allah bana milletin vekili olma görevini verdi, partili veya partisiz ihtiyaç sahibi herkese kapım açıktır” şeklinde konuştu. Turan Devletleri Teşkilatı’nın bütün projelerine destek vermeye hazırım dedi.

T. B. M. M. Güvenlik Ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Ak Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu

T. B. M. M. Güvenlik Ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Ak Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Tipioğlu Turan Devletleri Teşkilatının çalışmalarında başarılar dilediğini, Genel Başkan Murat Dağhan ile çocukluk arkadaşı oldukları için gereğinde bire bir irtibat kurma olanağının daha fazla olduğuna belirterek, “Yapılacak projelerin Turan’a, Türk Dünyasının birliği ile yücelmesine ve Türk Milliyetçiliğine hizmet edeceği için destekçisi olacağız.” dedi.

T. B. M. M. Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider

T. B. M. M. Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunan Teşkilat üyeleri, ülke gündemi ve Türk Dünyası hakkında fikir alışverişinde bulundular. Gider Turan Devletleri Çanakkale İl Başkanı Mehmet Yüzbaşı’ya “Sizler sürekli toplumun içinde olan Çanakkale’nin dinamiklerindensiniz. Kentin sorunları hakkında beni bilgilendirirseniz memnun olurum.” dedi, teşkilat olarak yapacakları proje etkinliklerde gerekli desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

T. B. M. M. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanvekili, Ak Parti Konya Milletvekili Meryem Göka

T. B. M. M. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanvekili, Ak Parti Konya Milletvekili Meryem Göka Teşkilat Mensuplarının ziyaretlerinden çok memnun kaldığını, bunu sağladığı için İç Anadolu Bölgesi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Soner Peker’e teşekkür ettiğini söyledi. Türk – İslam dünyasında yapılacak etkinlik, konferans ve projelere destek vereceklerini, daha hazırlık aşamasında iken kendisinin bilgilendirildiği takdirde projeye de fikri yönden katkı sağlayabileceğini söyledi.

T. B. M. M. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu Üyesi, Ak Parti Sakarya Milletvekili AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci

T. B. M. M. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu Üyesi, Ak Parti Sakarya Milletvekili AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci grubun ziyaretinden çok memnun olduğunu söyleyerek uzun süre sohbet etti, Marmara Bölgesi Teşkilatlardan Sorunlu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Gültekin’e benim iletişim bilgilerimi arkadaşlarınıza vermeyi unutmayın, bölgelerinizde ki yerel yönetimler ile ilgili sorunları danışmanıma iletin çözüm yolları bulalım. Birlik olmanın ilk yolu birlikte çalışma, birlikte üretme kültürünü geliştirmektir. Birbirimizi iyi anlamadan birlik kurmak zordur. Birlikte çalışarak müşterek bir tarih yazmamız gerekir. Elimizdekinin kıymetini anlarsak kaybetme riskine karşı daha duyarlı oluruz. Turan Devletleri Teşkilatının yaptığı çalışmaları takdir ediyor, uygulamaya koymak istediği projeler için destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum şeklinde konuştu.

T. B. M. M. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi, Kars Milletvekili Âdem Çalkın

T. B. M. M. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi, Kars Milletvekili Âdem Çalkın, Türk Devletleri Teşkilatı olarak her birimiz çok güçlüyüz. Çünkü çok güçlü bir medeniyetin mensuplarıyız. Güçlerimizi birleştirdiğimizde ise dünyanın ne kadar güzel olacağını tasavvur edebilirsek bu birliği tesis için acele etmemiz gerektiğini anlarız. Turan Devletleri Teşkilatı olarak bu uğurda çıktığınız yolda sizleri kutluyorum gerekli desteği vermeye hazırız şeklinde konuştu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Turan Devletleri Teşkilatı Tekirdağ İl Başkanı Yük. İnş. Müh. İlker Börekçi ’ye ziyareti sağladığı için teşekkür etti.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin