Azınlık Ortaokulu-Lisesi’nde eylem

0

İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesi’nde bina yetersizliği için eylem yapıldı

  • İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesi’nde Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği’nin öncülüğünde veliler tarafından yapılan eylemde, okul binasının yetersizliği ve vardiyalı eğitime geçilme kararı protesto edildi.

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nde bina yetersizliği ve vardiyalı eğitime geçilmek istendiği için veliler tarafından eylem yapıldı.

Kapatma eylemi sonrası veliler, İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis, Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Efraimidis ve ikinci dereceli okullar il eğitim müdürü Yorgos Papathanasiou’yu ziyaret ederek okulda yaşanan ciddi sıkıntıyı dile getirerek bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ettiler. Veliler kapatma eyleminin 13 Eylül Cuma günü de devam etmesini kararlaştırdılar.

Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği’nin öncülüğünde veliler tarafından yapılan eylemde, okul binasının yetersizliği ve vardiyalı eğitime geçilme kararı protesto edildi. Sabah saatlerinden itibaren okulun girişinde toplanan veliler, öğretmen ve öğrencilerin derse girmesine izin vermedi. İki saatten fazla bir süren okul önünde toplu halde eylem yapan velilere, İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Eyalet Meclis Üyesi Rıdvan Kurak, İskeçe Belediye Başkan Yardımcıları Suha Bekiroğlu ve Levent Karaosman, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve İskeçe Müftü Yardımcısı Fatma İmam destek verdi.

Bir süre İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi önünde bekleyen veliler ve öğrenciler daha sonra İskeçe Belediyesi’ne giderek burada belediye başkanı Manolis Çepelis’le görüştü. Kalabalık heyeti makamında kabul eden belediye başkanı Çepelis’e Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yöneticilerinin yanısıra İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek ve bazı veliler tarafından okuldaki sorunlarla ilgili bilgi verildi. Veliler, vardiyalı eğitime geçilmemesi için mücadele ettiklerini ve acil çözüm beklediklerini vurguladılar. İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Belediye artık değişti. Burası sizin de makamınız. Bu sorunları hep birlikte iyi niyetle çözüme kavuşturmak için çalışacağız” dedi. Çepelis, okulun mutlaka yeni bir binaya kavuşturulmasının en doğru çözüm olduğunu ifade ederek, acil çözüm için Atina’ya gidecek bir heyette yer almaya hazır olduğunu söyledi. Bu arada Encümen Heyeti tarafından hazırlanan bildiri belediye başkanına verildi.

Heyet daha sonra Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Efraimidis’le görüşmek üzere eyalet (eski valilik) binasına geçti. Okuldaki sorunu eyalet başkan yardımcısına da aktaran veliler ve azınlık temsilcileri, acil çözüm bulunmasını talep ettiler. Heyet, Eyalet Başkanı Hristos Metios’la görüşmek ve sorunu bir kez daha kendisine aktarmak üzere Efraimidis’ten görüşme ayarlamasını istedi. Efraimidis de sorunu bildiklerini ve çözüm bulunması için çalışacaklarını ifade etti. Azınlık Ortaokulu – Lisesi yetkilileri sorunla ilgili olarak hazırlanan yazılı bildiriyi eyalet başkan yardımcısına teslim etti.

Okul yöneticileri ve velilerden oluşan heyet son olarak İskeçe ili Ortaöğretim Müdürü Yorgos Papathanasiu’yu ziyaret etti. Papathanasiu’ya da sorunu bir kez daha aktaran heyet üyeleri, bir an önce soruna çözüm bulunmasını ve vardiyalı eğitime geçilmemesini talep etti.

Yapılan görüşmelerden sonra İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği ile veliler eylemin 13 Eylül Cuma günü de devam etmesini kararlaştırdı.

Öğrenci velilerinin, okul aile birliği ve encümen heyetinin gün içinde gerçekleştirdikleri tüm görüşmelerde geçici olarak konteyner sınıfların getirilerek çözüm bulunsa dahi bunun kısa vadeli bir çözüm olduğu, asıl çözümün yeni bir okul binasının olacağı tüm yetkililer tarafından vurgulandı. Encümen Heyeti öncülüğünde yeni okul binası için acil girişimlerin yapılmasını vurgulayan yetkililer bunun için her türlü desteği vereceklerini beyan ettiler. Veliler, okul aile birliği ve encümen heyeti hem kısa vadede derslik probleminin çözülmesi hem de yeni okul binasının yapılması için tüm girişimleri kararlılıkla yapmaya hazır olduklarını beyan ettiler. Encümen Heyeti, işadamlarımızın gerek arazi tahsisi konusunda, gerekse okul yapımına uygun arazi bulunduğu takdirde her türlü fedakarlığa hazır oldukları hususundaki desteklerini de dile getirdi. Veliler de yeni okul binası için her türlü girişime destek vereceklerini yüreklilikle dile getirdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir