Gültekin: “Bulgaristan Seçimlerinde Türkiye`de Oy Kullanacaklar Dikkat.. Son Gün 7 Mart”

0

Gültekin: “Bulgaristan Seçimlerinde Türkiye`de Oy Kullanacaklar Dikkat.. Son Gün 7 Mart”

İl Göç İdaresi Müdür Vekili Musa Aşılıoğlu ve Türkiye ve Balkan Ülkeleri Dostluk Kültür ve Ekonomik İşbirliği Derneği Başkanı Sami Gültekin

·        Türkiye ve Balkan Ülkeleri Dostluk Kültür Ekonomik İşbirliği Derneği Başkanı Sami Gültekin Bulgaristan seçimlerinde Türkiye’de oy kullanacakların e-beyan süreci 7 Mart’ta dolduğunu belirtirken Türkiye’de ki soydaşlardan Bulgaristan da’ ki sosyal ve ekonomik haklarına sahip çıkabilmeleri için mutlaka oy kullanmalarını rica etti.

Bulgaristan’da 2 Nisan’da yapılacak erken genel seçimleri için ülke dışında ve Türkiye‘de oy kullanacakların e-beyan süreci 7 Mart’ta doluyor. Türkiye ve Bulgaristan dışında yaşayıp oy kullanmak isteyen Bulgaristan vatandaşları için e-beyan verme süreci 7 Mart saat 24.00’e kadar yapılabilecek.

E-beyan başvurusu yapmak isteyenler, https://www.cik.bg/bg/ns02.04.2023/zayavlenie linki üzerinden oy kullanmak istediği sandık ve seçmen listesi kaydı oluşturabiliyor.

Bulgaristan’da 2 Nisan’da erken genel seçimler yapılacak Bulgaristan’da 2 Nisan’da yapılacak erken genel seçimler için bir aylık kampanya bugün başladı. Sadece 3,5 aylık kısa ömürlü 48. parlamentonun da hükümeti kuramaması nedeniyle Bulgaristan’da vatandaşlar son 2,5 yılda 5. kez sandık başına gidecek. Erken genel seçimlere, 21 siyasi parti ve koalisyon katılacak. Siyasi partiler, aday listelerinin kaydını Merkez Seçim Komisyonu’nda yaptırdı. Böylece 21 parti ve koalisyonun pusula numaraları belirlendi.

Türkiye ve Balkan Ülkeleri Dostluk Kültür Ekonomik İşbirliği Başkan Yardımcısı Cengiz Gültekin, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Başkan Yardımcısı Ahmed Ahmedov ve İş İnsanı Mustafa Öztürk

HÖH partisi 13 numaralı pusulayla katılıyor

Üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi 13 numaralı; eski komünist parti çizgisinde siyaset yürüten Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) 1 numaralı pusulayla seçim yarışına katılacak.

Eski başbakanlardan Boyko Borisov’un lideri olduğu Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisi 2 numaralı; Demokratik Bulgaristan-Değişime Devam (DB-PP) koalisyonu da 12 numaralı pusula ile seçime gidecek.

Seçimlerde Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan Bulgaristan vatandaşları oy kullanabilecek.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir