Kapaklı Ravza Cami ve Külliyesi: Yardım Bekliyor!

0

Turan Devletleri Teşkilatı ve Türk Dünyası Mühendis Mimarlar Birliği Tekirdağ İl Başkanı Yük. İnş. Müh. İlker Börekçi’nin projesini çizerek hayata geçirilen Kapaklı Ravza Cami ve Külliyesi inşaat projesi

  • Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği Tekirdağ İl Başkanı Yük. İnş. Müh. Börekçi öncülüğünde yürütülen Kapaklı Ravza Cami ve Külliyesi projesi, bölgenin kültürel ve sosyal hayatına ışık tutuyor. Ancak inşaatın tamamlanması için aşırı artan maliyetler karşısında maddi desteğe ihtiyaç var.
Turan Devletleri Teşkilatı ve Türk Dünyası Mühendis Mimarlar Birliği Tekirdağ İl Başkanı Yük. İnş. Müh. İlker Börekçi

(Haber: Servet Çalışkan) Turan Devletleri Teşkilatı ve Türk Dünyası Mühendis Mimarlar Birliği Tekirdağ İl Başkanı Yük. İnş. Müh. İlker Börekçi’nin projesini çizerek hayata geçirilen Kapaklı Ravza Cami ve Külliyesi inşaat projesi, bölgenin kalkınma hedeflerine önemli bir katkı sağlıyor. Şubesi Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi İlker Börekçi’nin önderliğinde yürütülen proje, Kapaklı’nın tarihine ve kültürüne ışık tutarak, bölgenin gelişimine destek oluyor.

Kapaklı’nın Trakya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olması ve gelişmiş Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip olması, bölgeyi önemli bir ekonomik merkez haline getirmektedir. İlker Börekçi, bu önemli projenin Kapaklı’nın kültürel ve sosyal dokusunu güçlendireceğini belirterek, bölge halkının bir araya gelmesine ve tanışmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

Projeye ilişkin teknik detayları paylaşan Börekçi, Kapaklı Ravza Cami ve Külliyesi’nin inşaat süreci ve maliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:

  • RAVZA CAMİ: Toplam inşaat alanı 4960 m² olan cami için yaklaşık maliyet 110.360.000 TL’dir.
  • LOJMAN BİNASI: Toplam inşaat alanı 804 m² olan lojman için yaklaşık maliyet 12,301,200 TL’dir.
  • MÜFTÜLÜK BİNASI: Toplam inşaat alanı 603 m² olan müftülük binası için yaklaşık maliyet 9,225.900 TL’dir.
  • KURAN KURSU BİNASI: Toplam inşaat alanı 2445 m² olan Kuran kursu binası için yaklaşık maliyet 25.214.400 TL’dir.
  • ÇEVRE DÜZENLEMESİ: 8754,83 m² arsa alanı için yaklaşık maliyet 30.639.000 TL’dir.
  • TOPLAM MALİYET: 187.740.500 TL.

Börekçi, inşaatın tamamlanması için maddi desteğe ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, projenin bölgenin kültürel ve sosyal hayatına olumlu katkılar sağlayacağını belirtti.

Kapaklı Ravza Cami ve Külliyesi inşaatı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir