Edirne Tarih Turizm Derneği’nin Genel Kurul’u yapıldı

0

Edirne Tarih Turizm Derneği’nin Genel Kurul’u yapıldı

Edirne Tarih Turizm Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı 23 Şubat 2022 günü Üç Şerefeli Cami yanında ki T. C. Edirne Valiliği Edirne Devlet Konuk Evi, Babademirtaş, Çamaşırcılar Sk. No:34, 22020 Merkez / Edirne adresinde saat 14:00 de yapılmasına;
Belirtilen gün çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantını aynı adres ve aynı saatte 13 Mart 2022 Pazar günü Üç Şerefeli Cami yanında ki T. C. Edirne Valiliği Edirne Devlet Konuk Evi, Babademirtaş, Çamaşırcılar Sk. No:34, 22020 Merkez / Edirne adresinde saat 14:00 de yapılacağını; tüm üyelere derneğin internet sitesi olan https://sinirotesigazetesi.org/edirne-tarih-turizm-ve-kultur-dernegi-olagan-genel-kurul-ilani/ linginde yayınlanarak ve oluşturulan WhatsApp grubu ile 15 gün önce bildirildiği, ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeni ile 13.03.2022 tarihindeki toplantıya derneğe kayıtlı 88 (seksen sekiz) üyeden 31 (otuz bir) üyenin hazır olduğu ve hazirun listesini imzaladıkları görülerek toplantıya başlandı.

Divan Başkanlığına ve üyeliklerine Başkan olarak Muhsin İğrek, Başkan Yardımcısı olarak Hüseyin Karakoç, yazman olarak Umut Göçer teklif edildi. Açık oylama usulü ile yapılan seçimle isimleri yazılı şahısların başkan, başkan yardımcısı ve yazman üyelikleri, oy birliği ile kabul edildi. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Divan heyeti genel kurul gündemini okudu. Gündeme itirazların olup olmadığı soruldu. Cengiz Gültekin gündeme “İrtibat kurulamayan üyelerin yönetim kurulunca belirlenip Edirne İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne dilekçe yazılarak üyelikten çıkarılması” ve Havsa ilçesine derneğin temsilciliğinin açılıp temsilci olarak Pınar Ilgaz’ın görevlendirilmesi maddesinin eklenmesini yazılı olarak iletti. Talebi açık oylama ile kabul edilip gündeme eklendi. Gündem oybirliği ile kabul edildi.

Divan başkanı Sayın Muhsin İğrek, yönetim kurulu başkanı Sami Gültekin’ i kürsüye davet etti. Yönetim kurulu başkanı Sayın Sami Gültekin, “Yönetim Kurulu olarak Edirne Emniyet Müdürüne yaptığımız ziyarette Edirne Sanayisinde ihtiyaç duyulan motor ustası, motor elektrik ustası ile kaynak kaporta usta ihtiyaçları olduğunu gördük. Bu ihtiyacı gidermek için özellikle cezaevlerinden tahliye olmuş kişilerin “İşbaşı Eğitim Programları ”na dâhil edilmesinin asayiş toplantısında gündeme getirilmesini talep ettik.

Edirne Milli Eğitim Müdürüne yaptığımız ziyarette Edirne turizmini derslerde önem verilmesini çocuklara Edirne turizminin tanıtılması gerektiğini anlattık. Bunun için Edirne Milli Eğitim Müdürlüğüne Edirne’de bulunan okulların sınıflarına asılması için derneğimizin bastırmış olduğu Edirne Turizm Haritasından 1.000 adet hediye ettik.

“Edirne’nin Turizmi Havsa’dan Başlar” sloganı ile Havsa Turistik belgesini hazırladık. Bunun için Havsa Kaymakamı ve Havsa Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı ile görüşmeler yaptık.

Unutulan el sanatlarının öğretimi için Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ile üç seneliğine protokol imzaladık. Şimdilik Halk Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği öğretmen ile “Dekorotif Mum Kursu” verilmeye başlandı.

“Turizm kenti olan Edirne’ye yoğun Bulgaristan vatandaşlarının geldiği, kendileri ile diyalog kurulmasında sıkıntı çekilmemesi için “Bulgarca dil kursu” açılmasına karar verdik. Kurslar 12’şer kişilik guruplar halinde açılacak. Açılacak kursa ilgi yoğun olduğun oldu. Kurs bitiminde katılımcılara Edirne Hak Eğitim Müdürlüğünce, Milli Eğitim Bakanlığı Kurs Bitirme Belgesi verilecek. Kurs tarihinin belirlenmesi için Bulgarca öğretmenin hafta sonu müsait zamanını bekliyoruz.” içerikli faaliyet raporunu okudu.

Rapor, üyelerin görüşüne sunuldu. Divan başkanı Sayın Muhsin İğrek, önümüzdeki dönemlerde faaliyetlerin çoğaltılmasının Edirne Tarih Turizm ve Kültür Derneği’nin sürdürülebilirliği açısından çok daha anlamlı olacağı görüşünü bildirdi. Yeni dönemde, üyelere yönelik aktivitelerin artırılması yönünde ki önerilerini belirtti. Yönetim Kurulu açık oylamaya sunuldu. Oy birliği ile ibra edildi.

Denetim kurulu üyesi Müjdat Özsöker, Denetçi Raporunu okudu. Rapor, tüm üyelerin görüşlerine sunuldu. Sayın Umut Göçer derneğin mali bütçesine katkı sağlayacak faaliyetlere ağırlık verilmesi gerektiği önerisinde bulundu. Denetim kurulunun ibrasını önerdi. Denetim Kurulunun ibrası açık oylamaya sunuldu, oy birliği ile ibra edildi.

Dernek tahmini bütçesi okundu, açık oylamaya sunuldu, oy birliği ile ibra edildi.

Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimine geçildi,

Yönetim Kurulu tek liste ile girildi, açık oylama ile yapılan seçimde aşağıda ki liste oy birliği ile seçildi. Daha sonra yapılan yönetim kurul toplantısında aşağıda ki gibi görev dağılımı yapıldı.

Asil Yönetim Kurulu Üyeleri

  1. Sami Gültekin Başkan
  2. İsmail Çekili Başkan Yardımcısı
  3. Tarık Berize Başkan Yardımcısı
  4. Umut Göçer Sayman
  5. Birol Yorulmaz Genel Sekreter
  6. Müjdat Özsöker Üye
  7. Cengiz Gültekin Üye

Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri

  1. Ercüment Çelik
  2. Galip Aydın
  3. Nurullah Tamoğulları
  4. Murat Çitçi
  5. Önder Yücel
  6. Pınar Ilgaz
  7. Serpil Arda

Asil Denetim Kurulu Üyeleri

  1. Erol Yılmaz
  2. Serpil Taşçı
  3. Nuriye Gülşad Özdemir

Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri

  1. Cenk Dilmeç
  2. Erdinç Kahraman
  3. Hüseyin Akkaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir