Edirne’de düzenlenen kapsamlı operasyonunda yakalanan uyuşturucunun az olması?

0

Edirne’de düzenlenen kapsamlı operasyonunda yakalanan uyuşturucunun az olması?

  • Edirne’de polis ve jandarma ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonu 7 mahalle ve 1 ilçede yapıldı. Katılan güvenlik personeli 300 kişi, yakalanan uyuşturucu toplam 592 gram!…

Çağımızın en önemli adli ve tıbbi sorunlarının başında ortak bir şekilde uyuşturucu madde kullanımı ve uyuşturucu madde ticareti suçları gelmektedir. Bu sorun sadece ulusal değil uluslararası boyutta da her geçen gün önü alınmaz bir hal almıştır. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçlarıyla mücadele kararlılığı ne kadar zaruri ise bu suçlara ilişkin soruşturma ve kovuşturmalarda uyuşturucu tacirleriyle kullanıcıların birbirinden ayrılması da bir o kadar elzemdir. Ticarete ilişkin başkaca yan delil bulunmaması halinde ele geçen madde miktarına göre eylemin hangi suça vücut verdiğinin tespiti bu bakımdan önem arz etmektedir. Gerek doktrinde gerek de içtihatlarda buna ilişkin birçok görüş ileri sürülmektedir.  Edirne’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen miktarın az olması kamuoyunda çeşitli yorumlara neden oldu.

Günümüzde mevcut olan uyuşturucu maddeye karşı kolluk güçlerinin yakalama olasılığı çok zorlu ve de takip gerektiren bir süreçtir…

Maalesef güncel tüketilen uyuşturucu, saniyeler içerisinde sıvı bir maddede çözünen bir şekil almıştır…
Art niyetli kişiler tarafından insanlığa karşı çok sinsi ve kalleşçe hazırlanan tuzaklara kolaylık sağlayacak zemini bünyesinde barındıran bir maddedir…

Bu aşağılık maddeyi topyekûn mücadele ile alt edeceğine inanıyoruz…

Görmezden gelmeyin, kulak ardı etmeyelim…

Yarın ki hedeflerinin bizim temiz, çalışan ve üreten neslimiz olacağından şüphe etmeyelim…

Kolluk güçlerine bu konuda yardımcı olmak hem vatandaşlık, hem insani görevimizdir…

Edirne Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Tüfekcioğlu’nun koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, “Tunca 3/ Panzehir” adı verilen operasyon kapsamında uyuşturucu satıcılarına yönelik 45 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyona komando timleri ve özel harekat polisleri eşliğinde 300 personel katıldı. Narkotik, bomba arama ve toplumsal olaylara müdahale köpekleri de aramalara eşlik etti.

Çavuşbey, Nişancıpaşa, Karaağaç, Yıldırım Beyazıt, Yancıkçı Şahin ve Fatih mahalleleri ile Süloğlu ilçesindeki baskınlarda, 271 gram metamfetamin, 321 gram esrar, 11 kök kenevir, uyuşturucu içiminde kullanılan çok sayıda aparat, yivsiz av tüfeği, 4 ecstasy, 2 hassas terazi, fişek adı verilen satışa hazırlanmış esrar ve metamfetamin, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 10 bin lira ele geçirildi.

Operasyonda biri üniversite öğrencisi 31 zanlı gözaltına alındı. Bazı firari zanlıların ise aranmasına devam ediliyor. Aramalar ve uyuşturucu ile mücadelenin etkin şekilde devam etmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir